maisdoolhof front

Neen beste mensen, er is niemand verloren gelopen in het doolhof, het was maar een oefening van de brandweer ?.

Brandweer Ravels testte het maïsdoolhof uit voor de nocturne van vrijdagavond, open vanaf 21:00h om te komen bibberen…..

Sinds enkele weken is in het centrum van Weelde een maïsdoolhof geopend, de ideale plek om verloren te lopen.

Vanavond koos de brandweer van Ravels het doolhof uit om  een oefening te houden met persluchtflessen. De ideale omstandigheden om te leren omgaan met een stresssituatie waarbij je wel eens in ademnood zou kunnen geraken.

Groepjes van twee tot vier brandweerlui.

In groepjes van 2 tot 4 man begaven de pompiers zich bij valavond in het doolhof. Elk van hen voorzien van een fles ademlucht voor circa 40 minuten.

maisdoolhof 1

Langs het doolhof parcours waren de vragen vervangen door brandweervragen die moesten worden beantwoord. Bij elke vraag moest ook de druk ademlucht worden doorgegeven die nog resteerde in de perslucht fles die ze op de rug hadden. Dit alles om het stress niveau op te voeren want de afstand die moest worden afgelegd maakte dat ze zich toch wat moesten haasten om “levend en wel” het doolhof te verlaten. De meesten haalden het maar toch waren er enkele die pas na 52 minuten de uitgang van het doolhof hadden gevonden..... ruimschoots over de tijd. 

maisdoolhof 2rawthumb maisdoolhof 3

Geen wedstrijd

Het was geen wedstrijd, wel een oefening om kalm te blijven en controle te houden op het luchtverbruik in een ongewone situatie. 

Ongeruste omstaanders werd wijs gemaakt dat de brandweer op zoek was naar een persoon die zondag na een bezoekje aan het doolhof nog steeds niet was terug gekeerd, maar daar trapten de meesten toch niet in.

maisdoolhof reddingsactie

Nocturne op vrijdagavond vanaf 21:00h.

Nu vrijdagavond kan iedereen het doolhof bezoeken bij maanlicht, er is een nocturne gepland met special effects, achteraf kan je nog gezellig iets drinken om van de schrik te bekomen.

Je brengt best een zaklamp mee of een hoofdlampje want het zal er donker worden. Het beloofd een spannende avond te worden, iedereen is welkom. 

Kijk hieronder eens hoe de mensen van de brandweer het er vanavond vanaf hebben gebracht.....

maisdoolhof rawepotent

filmcamera    Filmreportage brandweeroefening doolhof.

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren