ronny willems

Omstreeks 11:00 h vanmorgen  gebeurde bij Garage Willems in de Koning Albertstraat een ernstig incident waarbij enkele mensen gewond raakten.

Een wagen zou zijn ontploft op de brug bij het nazicht van een gastankmeter terwijl garagist Ronny Willems onder in de put werken aan het uitvoeren was. Johan Willems stond bovenaan om assitentie te verlenen.

 

Gastank ontploft

De tank waaraan de werkzaamheden moesten worden gedaan moest leeg zijn volgens de meter maar dit was niet het geval. Toen de meter werd verwijderd spoot er een gaswolk uit de tank.

Door een of andere ontsteking in de garage vatte de gaswolk vuur en ontplofte. Omdat Ronny Willems die in de put aan het werk was, werd hij het zwaarst getroffen. Het licht ontvlambare gas dat zwaarder is dan lucht brandde nog verder uit in de put waarin hij zich bevond op dat ogenblik. 

 

MUG en Brandweer ter plaatse.

Garagist Ronny Willems, zaakvoerder van de Hyundai garage kon nog uit de put worden geholpen en redde het op eigen houtje tot aan de douches. Ondertussen werd de MUG en brandweer verwittigd door de andere werknemers om hulp te komen bieden. De brandwonden aan handen en armen en gezicht van de Ronny zouden ernstig zijn volgens getuigen. 

De tweede gewonde is Johan Willems die op het moment van de ontploffing bovenaan de put achter de wagen stond. Johan kon zijn vader mee naar de douche helpen om alvast de eerste hulp te bieden, toe de brandweer ter plaatse kwam leek er eerst niet veel aan de hand te zijn tot men de gewonden opmerkte. 

Ronny is naar het brandwondencentrum gevoerd, samen met zoon Johan die ook brandwonden opliep, zij het in mindere mate omdat hij achter de put stond bij de ontploffing. Ook zijn benen waren verbrand. 

 

De Koning Albertstraat was omstreeks 12.00 h nog steeds afgesloten hoewel beide gewonden al naar het brandwondencentrum in Antwerpen waren vervoerd.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren