brand ben1
Donderdagavond beleefde Ravels één van de zwaarste onweders sinds zeer lange tijd.
Hoewel het erg lokaal was waren er toch plaatsen waar de schade groot was op gebied van elektronische apparatuur. In Weelde sloeg de bliksem in op een huis aan de Deenakkers.
 

brand ben2Bliksminslag maakt veel schade in de buurt. 

Het was een helle flits die in een fractie van een seconde werd opgevolgd door verschrikkelijke klap en duisternis is de meeste omliggende huizen. Zekeringen sprongen door,  vele flatscreen TV’s hielden het voor bekeken en de meeste internet routers en internet switches in de onmiddellijke omgeving gaven plotseling de geest.
 

Brand opgemerkt door de buren.

Wanneer en tijdje later de eerste dapperen de straat op durfden werd rook opgemerkt onder de dakpannen van een woning aan de Deenakkers.
brand ben4De bewoners werden eerste verwittigd en de kinderen geëvacueerd waarna de brandweer werd gebeld. Deze kwamen met de grote middelen aanrukken om hulp te bieden maar de infrarood warmtebeeldcamera kon maar weinig soelaas bieden omdat het moeilijk zichtbaar was waar de warmte zich situeerde.
 

Proper werk van brandweerlui van Ravels.

Nadat de kraanwagen was ontplooid waagden zich toch enkel brandweerlui zich naar de vermoedelijk locatie van de warmtebron en gingen met chirurgische precisie te werk om de schade zoveel mogelijk te beperken voor de bewoners.
Na korte tijd was het duidelijk dat de bliksem was ingeslagen op de dakrand waarna enkele panlatten en isolatie waren beginnen smeulen. Enkel korte sproeibeurten van de waterlans waren uiteindelijk voldoende om het gevaar te neutraliseren waarna het dak opnieuw netjes kon worden dicht gelegd.
 

RAWEPO apparatuur ook getroffen.... Telenet neemt zijn tijd Boos

rawepo be fanpageOok de apparatuur van Rawepo werd getroffen, alle routers en internet switches gaven de geest zodat we momenteel erg sporadisch de site kunnen updaten. we moeten daarvoor op lokatie om onze dagelijkse info te publiceren. 
Zowel Telenet als Proximus is niet bij machte om de problemen snel op te lossen, ook niet bij hun zakelijke klanten. Dit is te betreuren maar het is nu eenmaal zo met providers die een quasi monopolie positie op de markt hebben kunnen innemen.
We hopen dat  de problemen maandag worden opgelost en vragen om geduld....
 
brand ben3

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren