ad-sam

Brandweerman Ad Rood trekt de hele maand september met zijn paard Sam en zijn rode caravan door een deel van Nederland. Met zijn trip wil hij geld inzamelen voor de stichting Brandweer zonder grenzen.


Ad vertelt: “Het is voor mij een lang gekoesterde droom om met paard en wagen een reis te maken door Nederland. Na een aantal gesprekken met collega’s over mijn plannen, kwam het idee om mijn vakantiereis te koppelen aan een goed doel. Zo gezegd, zo gedaan.”

sam“Allereerst hebben we mijn caravan rood gespoten en voorzien van een stel mooie stickers om Brandweer zonder grenzen en brandveiligheid onder de aandacht te brengen. Om geld in te zamelen, hebben we bedacht dat (brandweer)mensen een dagje kunnen meerijden tegen betaling van € 50,00 voor ‘kost en inwoning’. Een goede jas meenemen is dan voldoende.”

Iedere nacht hebben Ad en Sam een locatie nodig om te overnachten. Voor Sam is dat een klein weiland en voor Ad een plekje om de caravan te stallen. Maar Ad wil niet zomaar ergens slapen: “Ik ga voor 100 procent brandweer! Het zou prachtig zijn als ik al de nachten van september bij brandweercollega’s zou kunnen overnachten. Mijn eerste zorg is mijn paard Sam. Voor hem is een klein weitje, geen gazon, nodig. Het is handig als er drinkwater aanwezig is en een adres om wat hooi in te kopen. ‘s Morgens ben ik dan weer vertrokken naar de volgende locatie.”

Ad heeft de volgende route in gedachte: Minderhout, Poppel (België), Moergestel, Nieuwkuijk, Waardenburg, Buren, Kesteren, Renkum, IFV, Toldijk, Harfsen, Haarle, Wierden, Diepenheim, Groenlo, Terborg, Kleve (Duitsland), Weeze (oefencentrum Duitsland), Venray, Deurne, Geldrop, Waalre (regionaal oefencentrum BZO), Lage Mierde, Weelde en weer naar Minderhout.

In Poppel, IFV, Weeze en Waalre is de overnachting al geregeld, heb jij op een van de andere locaties een plekje voor Ad of wil je een dagje met hem meerijden? Je kunt hem hier bereiken. 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren