bosbrandpoppel banner

Net voor één uur kreeg de Ravelse Brandweer gisteren een oproep om een bosbrand te bestrijden in Poppel. Een bos in de buurt van camping Tulderheyde had vuur gevat door de aanhoudende droogte van de laatste weken.
Filip Bastiaanssen, commandant van de Ravelse brandweer:” IN eerste instantie hebben we onmiddellijk de hulp ingeroepen van de korpsen uit de Taxandria zone Arendonk en Merksplas en onze collega uit het Nederlandse Goirle maar dit bleek uiteindelijk niet nodig en we konden deze oproep snel annuleren. We konden de brand zelf snel onder controle krijgen en binnen een uurtje was alles geblust.

 

bosbrandpoppelDe schade is erg beperkt voor het bos, enkel aan de grond is alles verbrand over een strook van 100 bij 20 meter en de stammen hebben ook wat brandschade ondervonden. Deze bomen zullen zich gemakkelijk herstellen na verloop van tijd. Over de oorzaak is geen enkele aanwijzing gevonden.”

De laatste dagen is op verschillende risicoplaatsen overgestapt naar alarmfase oranje en wordt ook meer aandacht besteed door de diensten van bosbeheer om de bosrijke omgeving inde gaten te houden.

Foto: Johan Versmissen

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren