Paul Van Tichgelt Agridagen

Vanmorgen kwam de minister van Justitie, onze eigen Paul Van Tichgelt op bezoek bij de Agridagen 2024.

Net voor 11 arriveerde de goedlachse Weeldenaar en begon hij, geflankeerd door burgemeester Luyten aan de rondgang van de beurs waar hij speciaal enkele stands wilde bezoeken.

Als eerste op het lijstje ging hij langs bij de firma Van Tichgelt….. jawel, familie uit Ravels-Eel. Daar vreesde de begeleiding al dat het strakke schema niet zou worden gehaald en dat hadden we al direct in de gaten. Iedereenwilde met Paul op de foto en dat was nog maar het begin.

Daarna ging het in een sneltempo naar de Boerenbond en de KBC, maar dat tempo slabakte nogal eens zodat het ontvangstcomité van Crelan die de volgende gastheren waren al even in de aanslag stonden vooraleer de minister van justitie arriveerde.

Na Crelan, toch dé partner bij uitstek voor de Agridagen moest een tandje worden bijgestoken om uiteindelijk terecht te komen bij de Weldse standhouder Daemen Vervoer waar hij enkele jeugdvrienden van weleer ontmoette vooraleer hij een laatste stop maakte bij de stand van de Stuurgroep van het Turnhouts Vennengebied. Daar werd hij een laatste keer stevig gebriefd over de gang van zaken en de onzekere toekomst door enkele ongeruste woordvoerders van deze boerengemeenschap waarna hij een T-shirt mocht aantrekken om zijn standpunt ook aan de rest van Vlaanderen te tonen.

We denken dat de minister na afloop wel degelijk  volledig doordrongen was van de problematiek, maar hij heeft er ook duidelijk zelf van genoten om eens in zo’n grote tractor te mogen zitten….

Morgen is het de beurt aan Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden die ook een bezoek brengt aan de Agridagen.

 FOTOREPORTAGE BEZOEK MINISTER VAN TICHGELT AGRIDAGEN © RAWEPO/NONKEL FOTOGRAAG

Paul Van Tichgelt Agridagen2

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren