Afgelopen donderdagavond en een stuk in de nacht van 11 juli op 12 juli werd alweer een indrukwekkende fietsbrug vanuit het industrieterrein in Weelde naar Nederland vervoerd. In drie delen werd deze indrukwekkende constructie met speciale transporten over de weg naar de Voldijk in Tilburg gebracht. De stalen brug vormt daar de verbinding tussen de Reeshof en bedrijventerrein Vossenberg West II. De brug werd gefabriceerd bij Staalbouw Weelde International en wordt dit weekend door werknemers van deze firma geplaatst. In ploegen wordt er 24 uur per dag gewerkt, maandagmorgen moet alles klaar zijn.

In een recent verleden vertrokken er nog meer van dergelijke transporten vanaf Staalbouw Weelde aan het bedrijventerrein in Weelde-Statie. De vorige keer werd het transport zelfs vooraf publiek gemaakt en leverde dat een massa volk op langs het traject, met als hoogtepunt een heus volksfeest in Poppel Centrum. Gisteren waren er duidelijk minder kijkers, al was het vervoer op zich niet minder spectaculair.

De fietsbrug moest in drie delen afgeleverd worden, alle drie de transporten vonden gisteren afzonderlijk plaats, telkens met een tussenpose van zowat een uur. Rond 21u15 zette de eerste truck zich in beweging. Elk transport was zo'n 42 lang, brugdelen van bijna 36 meter met daarvoor de trekker, en had een gewicht van liefst 54 ton. Het was met andere woorden weer geen senicure om onze dorpskernen (Weelde en Poppel) te doorkruisen. Het was op sommige plaatsen weer millimeterwerk, maar alles verliep vlekkeloos.

De brug komt ter hoogte van het Munnekeburenpad (Reeshof) en de Voldijk (bedrijventerrein Vossenberg West II) in Tilburg over het Wilhelminakanaal. In februari van dit jaar werd al gestart met de aanleg ervan.

 

Fotoreeks Transport : Fietsbrug Staalbouw Weelde International

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren