pom antwerpenIs uw bedrijf toe aan uitbreiden of bent u op zoek naar de geschikte uitvalsbasis om de Belgische en Europese markt te veroveren?

POM Antwerpen trekt resoluut de kaart van de provincie Antwerpen als perfecte locatie voor uw zaken. Om maximaal resultaat te behalen werken we hiervoor samen met economische organisaties, federaties en overheidsinstellingen. Maar ook de privésector is een goede partner.

Op deze manier kunnen we de plannen van uw bedrijf op allerlei manieren ondersteunen:

 

  • De geschikte ruimte om uw zaken te ontplooien in de provincie Antwerpen: we bieden bedrijfspercelen en kantoren in eigen portefeuille aan, maar verwijzen u ook door naar die van onze partners.
  • Investeringsadvies over de provincie Antwerpen: buitenlandse investeerders maken we graag wegwijs in de troeven van onze regio, het belastingssysteem, de logistieke sterktes van Antwerpen, ...
  • Netwerking met mogelijke partners en dienstverleners: we slaan voor u de brug met mogelijke zakelijke partners via netwerkevenementen of op maat gemaakte programma's voor buitenlandse investeerders.

POM Antwerpen stelt zich als doel om de kwaliteit en duurzaamheid van bedrijventerreinen te stimuleren en te verhogen. Daarom lanceerde POM in het najaar van 2008 een project waarbij financiële ondersteuning wordt geboden aan samenwerkingsverbanden tussen bedrijven, die concrete initiatieven nemen in het kader van 'duurzame bedrijventerreinen'.
Het succes van het huidig project toont aan dat zowel bedrijven als lokale overheden ook duidelijk de meerwaarde van onderlingen samenwerking inzien. De financiële steun die POM nu biedt vormt voor bedrijven zeker een aanzet om die samenwerking daadwerkelijk op te starten of verder uit te bouwen.
Daarom besliste POM Antwerpen om binnen hetzelfde projectkader een nieuwe oproep te lanceren.

  • Wie komt in aanmerking om deze subsidie aan te vragen?

Elk samenwerkingsverband van minimum 5 bedrijven die op hetzelfde bedrijventerrein gevestigd zijn, uiteraard in de provincie Antwerpen, kan een projectvoorstel indienen. Het kan gaan om een reeds bestaande bedrijvenvereniging, maar ook om een nieuw gevormde groepering bedrijven.

  • Welke initiatieven kunnen financieel gesteund worden?

Om in aanmerking te komen voor subsidies moeten de voorgestelde acties concreet gericht zijn op meer duurzame bedrijfsprocessen, sociale duurzaamheid en/of een meer duurzame inrichting van het terrein. Als voorbeeld kan er rond volgende onderwerpen gewerkt worden (deze lijst is niet beperkend): groenvoorziening, waterhuishouding, mobilteit, energie, vermindern CO2-emissie, afvalproblematiek, beveiliging, beeldkwaliteit openbaar domein, intensiever ruimtegebruik, sociale aspecten, werkgelegenheid, synergieën tussen verschillende bedrijven op een terrein,...

  • Enkele praktische gegevens

Voor een project bedraagt de financiële tegemoetkoming maximaal 75% van de bewezen kosten, met een maximum subsidiebedrag van 21 000 EUR per samenwerkingsverband.

De subsidieaanvragen moeten worden ingediend bij POM Antwerpen ten laatste op 5 juli 2013.

Het subsidiereglement en het aanvraagformulier kunt u vinden op de website: www.pomantwerpen.be of aanvragen bij POM Antwerpen, projectverantwoordelijke Daan Ongkowidjojo
(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 03 240 68 22).

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren