IMG 5662Dinsdagavond om 18.00H werd door de administratieve diensten van de gemeente Ravels een cheque afgegeven aan de dienst Rode Kruis Ravels. De administratieve werknemers uit onze gemeente hebben meegedaan aan een estafetteloop die werd georganiseerd door het IOK ter gelegenheid van hun 50 jarig bestaan. Op deze manier konden de ploegen een mooi bedrag verdienen om te doneren aan een goed doel naar eigen keuze. Carine Couwenberg, schepen van ruimtelijke ordening, onderwijs en kinderopvang had zich zelve ook aangeboden om mee te werken aan dit genereuze project en was dan ook blij om de Ravelse ploeg mee op het goede pad te zetten als regelmatig loopster. Als blijk van waardering voor de inzet van haar teamgenoten had ze een kleine attentie mee voor ieder van hen om de verloren caloriën terug aan te vullen.

Elk team was goed voor zo'n 8 personen en ook Ravels bracht dit aantal aan de start met als joker Nick Heyns die met zijn handbike zijn duit in het zakje deed.

De cheque werd overhandigd aan ..... fotograaf Ton Wiggenraad (?) Jazeker, Ton was zelf fotograaf van dienst maar is ondertussen onlangs ook voorzitter van het Rode Kruis Ravels geworden. Onze plaatselijke regionale afdeling Ravels zat al anderhalf jaar zonder voorzitter en was genoodzaakt op te gaan in een andere regio indien er geen voorzitter werd gevonden. Gelukkig was Ton na rijp beraad bereid om de scepter over te nemen van één der belangrijkste steunpilaren van de verenigingen uit onze gemeente. Als het Rode kruis zou verdwijnen zouden alle verenigingen namelijk genoodzaakt zijn om hun evenementen te laten begeleiden door een andere medische dienst en dit zou voor de meesten onbetaalbaar zijn. Ton liet zich wel ontvallen dat er in de toekomst zeker zal worden geprobeerd om het Rode Kruis wat meer in het voetlicht te plaatsen, er moet immers dringend aan lokale fondsenwerving worden gedaan om het materiaal in goede staat te behouden.

estafetteploeg iok IMG 5663 IMG 5664 nickheyns

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren