weelde-gemeenteschoolDe oude gemeenteschool in Weelde is al jaren het middelpunt van het gesprek voor grote aanpak en verandering. Waar vroeger ( enkele maanden geleden) het zwembad stond, en op de plaats van het vroegere school schoolgebouw zal binnenkort een nieuwe school uit de as van de oude verrijzen. Er is zelfs een hele campus gepland om het met een mooi woord te zeggen. Dit complex zal worden opgetrokken in het hart van de gemeente Weelde, vlakbij de Sporthal en het gemeenthuis en er wordt momenteel een bescheiden prijskaartje van 7.000.000 € ( 280.000.000 Bef) aangehangen. Van dit mooie bedrag zal 3 miljoen ten laste komen van de gemeente.

Schepen Karin Couwenberg reageert enthousiast en vindt het een goeie investering. Ze verduidelijkte dat de huidige schoolgebouwen veel te klein en totaal verouderd zijn geworden. Ze vindt ook dat de kinderen van Weelde na al die jaren wel wat modernisering verdienen.

Het hele nieuwe concept ziet er gelikt uit. Het rode gedeelte op het plan is bestemd voor de kleuters, het achterliggende blok is voor de leerlingen van de lagere school. Uiteraard is er ook plaats voor een secretariaat, twee refters en enkele extra multifunctionele vertrekken. Gezien de nabijheid van de gemeentelijke sporthal is er geen turnzaal voorzien, dat zou overbodig zijn. In totaal zal er uiteindelijk plaats zijn voor ongeveer 450 schoolgangers. Dat moet ruim voldoende zijn gezien er op dit ogenblik juist 300 kinderen op de schoolbanken van Weelde centrum zitten.

De afbraakwerken starten op 8 oktober aanstaande, de opbouw enkele weken later. Het Ravelse gemeentebestuur houdt rekening met bouwperiode van twee jaar en denkt de leerlingen vanaf januari 2015 te kunnen huisvesten in de nieuwe school.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren