Zoals u al weet heeft Rawepo een luisterend oor voor elk interessant verhaal in onze gemeente. Het hoeft niet altijd sport van de bovenste plank te zijn of opzienbarende dramatische gebeurtenissen die onze aandacht kunnen wekken. We brengen ook graag de verhalen van de mensen die dikwijls zonder dat we het weten mooie resultaten behalen in erg specifieke zaken zoals de familie Bax uit de Polderstraat in Weelde. KI-centrum - Piétrainfokkerij Luc Bax is een fokvarkensbedrijf dat opgestart is in 1989. Het is een familiaal bedrijf dat gelegen is in de Polderstraat te Weelde.

Luc is reeds de vierde generatie stamboekfokker. Na Jan (1872), Jaak (1910) en André (1941) werd ook hij door de varkensmicrobe gebeten. Het was André die in 1985 startte met de opfok van jonge Piétrainberen. Samen met Noëlla leidt Luc de huidige Piétrainfokkerij "Van Weelde" en het KI-Centrum.

Belgisch Kampioen 2013 Runiter van Weelde, een jonge Piétrainbeer van Luc Bax, is tot Belgisch Kampioen gekroond tijdens Agriflanders in Gent. Op vrijdag 11 januari organiseerde het Vlaams Varkensstamboek een fokvarkensprijskamp waar maar liefst 80 beren aan deelnamen. Volgens de voorzitter van VVS was dit veruit de beste prijskamp van de voorbije 10 jaren. Runiter van Weelde is een sterk gespierde, zeer typische en vlotte piétrainbeer van bijna 9 maanden oud. Repper van Weelde behaalde in zijn reeks de 2de plaats. Repper is een zoon van Pep van het Loonderhof die onlangs Sterbeer is geworden. Samen met 2 halfbroers kon hij ook deelnemen aan de extra prijskamp van "best verervende vaderbeer".

Belgisch Kampioen Large White Ook nog op Agriflanders werd Zeplin van Weelde, eveneens van Luc Bax, verkozen tot Kampioen bij de Large White beren. Zeplin is een zeer grote, vlotte en typische beer, afstammend van een zeer vruchtbare moederlijn. Vader is Wakker, een LW-beer in ons KI-Centrum.

Best verervende vaderbeer Voor de eerste keer organiseerde VVS de prijskamp voor de best verervende vaderbeer, een wedstrijd tussen groepjes beren (min 3) van dezelfde vader en verschillende moeder. Hieraan konden 3 verschillende groepjes en dus ook vaders deelnemen. Pep van het Loonderhof, een beer op ons Ki-Centrum werd in deze prijskamp 2de. Zoals je kan zien op de foto betreft het hier om 3 mooie, vlotte, typische Piétrainberen. Kijkt u ook even naar de mannen achter deze beren: 3 generaties fokkers samen in de piste: André, Luc en Steven Bax.

meer informatie : www.lucbax.be

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren