IMG 20200307 142054

De bewoners van het Overlaar in Poppel hebben er behoorlijk hun buik van vol.

Vol ongeloof stellen ze vast dat er maar niks gedaan wordt met de informatie die zij doorspelen aan de politiediensten in verband met het beschadigen van en ook het inbreken in auto’s.

Hallo RAWEPO ? Kunnen jullie ons ongenoegen even kenbaar maken ? Bij deze publiceren wij graag het verhaal van mensen die zich niet meer veilig voelen in hun eigen buurt.

In de Overlaar in Poppel worden nu al een behoorlijke tijd auto's bekrast. Het gaat over meerdere auto's, een vijftiental liet men ons weten. In het najaar van 2019 werd de politie hier reeds over geïnformeerd. Ook toen waren er ’s nachts beschadigingen aangebracht op auto’s.

Sinds die aangifte hebben de slachtoffers er niets meer over gehoord, ondanks het feit dat de daders gefilmd werden en het filmpje overhandigd werd aan de politie. “Ook een bevraging bij het gemeentebestuur om ons op de hoogte te houden over het onderzoek bracht tot op heden niks op” aldus bewoners uit het Overlaar.

Vorige week zijn er geen auto's bekrast maar is er wel ingebroken in auto's, alles is eruit gehaald. Ook deze keer is alles gefilmd en werd alles aangegeven bij de politie. Men vraagt zich in het Overlaar af of men deze keer wel serieus wordt genomen. Ze zijn benieuwd of ze deze keer wel feedback krijgen van de betreffende bevoegden.

De schrik zit er in ieder geval serieus in bij de buurt.

Ook vraagtekens rond veiligheid thv de Tilburgseweg

In één adem werd ook nog eens aangehaald dat er op de Tilburgseweg ook nog niks is veranderd en dat men zich met de lente in aantocht zorgen maakt over de veiligheid van bewoners en vooral kinderen. Het gaat hier dan vooral over de blijvende activiteit in een clubhuis van een motorbende en over de recente opening van een discotheek. Zonder in detail te treden vertelde een ongeruste moeder dat er bij de openingsavond niet te tolereren gadgets werden uitgedeeld. Ook hier vragen ze zich af of de gemeente niet meer kan doen dan wat er tot op heden werd ondernomen.

In naam van heel wat ongeruste bewoners wordt ook een oproep gedaan om steeds een oogje in het zeil te houden en om onregelmatigheden of vreemde gedragingen te melden bij de politie.

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren