Zicht_op_zaal_1__2_van_De_BrouwerijGisterenavond werden alle verenigingen van Ravels uitgenodigd op een info-avond omtrent de aangepaste zalen van De Brouwerij. Dat blijken er drie te zijn : twee mooie zalen die door het weghalen van een handige schuifwand tot EEn grote kunnen worden omgevormd, en een fraaie cirkelvormige veranda. Er is ook een grote kelderruimte ter beschikking. Alle bestaande compartimenten werden daar door de aannemer gesloopt en zo werd een open ruimte gecreëerd. Over de invulling daarvan wordt overlegd door de cultuurraad. Al deze vertrekken zijn met ingang van 1 april tegen een zeer aannemelijke prijs te gebruiken mits toelating van de gemeente en onder dezelfde voorwaarden als dat het geval is bij alle andere gemeentezalen van Ravels. Er is ook een bar beschikbaar met koelinstallatie en koffiezetter, maar zonder tapkramen, want deze zijn buiten werking gesteld. Wat betreft de drank mag de gebruiker zelf een brouwer kiezen en er is een algemeen rookverbod... 

Brouwerij_-_er_is_ook_een_bar_voorzienOver het waarom dit nog vrij jonge, ooit prestigieuze complex moest aangepast worden was de woordvoerder van de gemeente vrij duidelijk. Openbare besturen krijgen nu eenmaal strenge voorwaarden opgelegd en vooral qua (brand-)veiligheid en toegankelijkheid diende er nogal wat gewijzigd te worden.  

Toekomstgericht wil het gemeentebestuur De Brouwerij nog verder moderniseren. Op korte termijn wordt een muziekinstallatie geplaatst en er zijn ook plannen voor een keuken. Voor de terreinen achter het pand maakt de gemeente een bijzonder plan van aanleg (BPA) om alzo oa de sportvelden aan te pakken. Momenteel zijn er enkel 3 petanque-banen Brouwerij_-_3_herstelde_petanquebanengebruiksklaar gemaakt, vooraan bij de fietsstalling.

De tarverne van De Brouwerij staat volledig los van deze zalen. De concessiehouder heeft vooraan het gebouw een beneden- en bovenverdieping ter beschikking alsook een keuken en een bergruimte. De opening van de taverne is voorzien midden april.

Details :

De_open_kelderruimteZaal 1 : ongeveer 80 plaatsen / huur 12,50 euro per dagdeel (of 17,00 euro voor activiteiten met niet-leden)

Zaal 2 : ongeveer 70 plaatsen / huur 12,50 euro per dagdeel (of 17,00 euro voor activiteiten met niet-leden)

Zaal 1 & 2 : ongeveer 150 plaatsen / huur 25,00 euro per dagdeel (of 31,00 euro voor activiteiten met niet-leden)

Veranda : ongeveer 50 plaatsen / huur 5,00 euro (of 6,25 euro voor activiteiten met niet-leden)

Zaalverantwoordelijke is Frans Vrijsen

Inkom_zalen_De_Brouwerij_met_links_de_toilettenZalencomplex_De_Brouwerij_buitenzichtBrouwerij_-_de_fraaie_verandaVanaf_hier_kan_een_schuifwand_de_zaal_in_2_delen

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren