griepvaccinatie2019

Elk jaar opnieuw brengt de winter vervelend gezelschap met zich mee: griep. 

Gemiddeld wordt één op de tien mensen ermee besmet. Meestal genezen ze vanzelf na enkele dagen, maar bij sommigen kan griep ernstige gevolgen hebben. Elk jaar sterven ook honderden mensen aan de gevolgen van de ziekte.

Vaccinatie is de beste manier om je tegen griep en vooral de gevolgen ervan te beschermen. Ben je  gevaccineerd, dan is de kans dat je griep krijgt veel kleiner. Krijg je toch griep, dan word je met een  vaccinatie minder ziek en is de kans op complicaties zoals een longontsteking veel kleiner.

Voor wie is een griepvaccinatie belangrijk?

  • Vrouwen die zwanger zijn tijdens het griepseizoen.
  • Iedereen ouder dan 65 jaar.
  • Iedereen vanaf de leeftijd van 6 maanden met diabetes of een andere chronische ziekte van bijvoorbeeld hart, longen (ernstig astma of COPD), lever, nieren of spieren. Of mensen die een verminderde weerstand hebben door een andere ziekte of een behandeling.
  • Alle personen die opgenomen zijn in een woonzorgcentrum, een psychiatrische instelling of een instelling voor personen met een beperking.
  • Alle mensen die samenwonen met de bovengenoemde risicopersonen of die zorgen voor kinderen jonger dan 6 maanden.
  • Alle personen werkzaam in de gezondheidssector.  

Personen boven 65 kunnen gratis langs komen tijdens de vaccinatiedagen.

Hoe gaat u tewerk?

  1. U haalt zelf het griepvaccin op bij uw apotheker en u betaalt het volledige bedrag. Dit vaccin bewaart u vervolgens in de koelkast.
  2. U raadpleegt de dag en het uur waarop uw eigen huisarts de vaccinaties toedient volgens schema dat u kan vinden op de verwijsbrief die u zal/heeft ontvangen.
  3. U gaat met  het vaccin en uw identiteitskaart (niet vergeten !!) op één van de aangegeven momenten langs bij uw huisarts en laat het vaccin toedienen, u betaalt hiervoor niets.
  4. U ontvangt in de praktijk een voorschrift voor het vaccin. Wanneer u dit binnen brengt bij uw apotheker krijgt u het vaccin terug betaald ( uitgezonderd het remgeld)

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren