willems faillissement

De rechtbank van koophandel in Turnhout heeft de NV Algemene Bouwonderneming Frans Willems uit Weelde uiteindelijk toch failliet verklaard. 

De zaken liepen al geruime tijd mank. Er werden nog vele pogingen gedaan om een oplossing te vinden die er uiteindelijk niet is gekomen.

De bescherming tegen schuldeisers was voordien al aangevraagd maar de ruim 50 werknemers krijgen vandag toch hun ontslagbrief volgens curator Noël Vos.

Opgericht in 1968

Het bedrijf werd in 1968 opgericht door Frans Willems. In deze 50 jaar groeide de firma uit tot een gerespecteerd bedrijf in de grote regio, maar ook ver daarbuiten.

De laatste jaren werden er toenemende exploitatieverliezen geleden, die werden telkens opgevangen door de familiale aandeelhouders, maar deze situatie werd onhoudbaar.

Managementwissel kon niet baten.

Om deze situatie te keren werd in 2019 beroep gedaan op een externe manager die echter niet in staat bleek om het bedrijf de goede richting in te doen gaan. Verkeerde investeringen  en wanbeleid waren oorzaak van de huidige verliezen en leiden nu tot dit faillissement.

Om de andere bedrijven in de groep Willems niet te treffen besliste het management en de familiale bestuurders het bouwbedrijf af te stoten en de herkapitalisatie te beperken tot de gezonde bedrijven. De Groep Willems bestaat namelijk verder uit Metaalconstructies Couwenberg & Schellens en F.W. Bouw en. Deze 2 bedrijven blijven buiten de gerechtelijk reorganisatie die heden is opgestart.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren