Afgelopen zondag verzamelden op de speelplaats en aan de refter van Gemeentelijke Basisschool De Kleine Wereld in Ravels tientallen kinderen met hun ouders, grootouders en sympathisanten. Allemaal werden ze ooit opgevangen in kinderdagverblijf NiniNaKri dat haar tienjarig jubileum opfleurde met een super gezellige "feestdag". De opkomst overtrof de stoutste verwachtingen van de organisatie. Van de groep kinderen, stagiaires en medewerkers die ooit verbleven of werkten in de creche kwamen er om en nabij de honderd een kijkje nemen.

NiniNaKri is een kinderdagverblijf dat vandaag de dag opvang biedt aan 40 kinderen. Elk kind behoort er tot een bepaalde leefgroep, die ingedeeld is op basis van ontwikkelingsniveau, dus niet de leeftijd. Dat gaat van een babygroep voor papfleskindjes tot groepen kruipertjes en stappers. Zo krijgt elk kind er de kans om zich op zijn of haar eigen ritme te ontwikkelen onder het toeziend oog van ervaren kinderverzorgsters. Het doel van NiniNaKri is dat kinderen met plezier naar het dagverblijf komen, dag na dag.

NiniNaKri, thans gevestigd aan de Lindendreef in Ravels, is een initiatief van Nan Van den Bliek. Die kwam in 2003 op het idee om iets te doen aan de noden aan kinderopvang. Eerst bij haar ouders thuis, later in de Weteringsstraat werden de fundamenten gelegd van wat het kinderdagverblijf vandaag is. De grootst mogelijke zorgen, de goeie organisatie en de aanwezigheid van gekwalificeerden en ervaren verzorgsters hebben ongetwijfeld bijgedragen tot het grote succes. De formule van NiniNaKri was zelfs zo succesvol dat er na enkele jaren ook in Poppel een afdeling werd opgezet, in de vorm dan van het iets kleinschaliger dagverblijf Kribbeliet dat aan de Pastorijstraat is gehuisvest en aan 17 kinderen opvang biedt.

Het team van Nan Van den Bliek en haar man Kurt, die in staat voor de hele administratieve rompslomp, bestaat inmiddels uit een tiental medewerkers. En omdat het kinderdagverblijf dus aan hun "tinnen"-jubileum toe was organiseerde die hele groep een groot feest voor iedereen die er ooit mee te maken had.

De opkomst was enorm, wij telden al vlug zo'n 250 aanwezigen, het zullen er ongetwijfeld nog meer geweest zijn na verloop van tijd. Het plezierde overduidelijk een apetrotse gastvrouw die rond elf uur met een brede lach de micro ter hand nam om iedereen te verwelkomen en te bedanken voor hun aanwezigheid. En meteen vroeg ze alle kindjes die ze ooit onder haar hoede had naar voor, samen met de personen die ooit met haar werkten... tijd voor een groepsfoto !

Daarna mochten de huidige kinderen van haar dagverblijf nog eens "in the picture" met een alleraardigdst optreden/dansje. En voor de rest was het EEn grote Vlaamse kermis met tal van attracties, met een springkasteel ook, een bungee run en kindergrime. En als kers op de "taart" kon er ook gesmuld worden van tal van lekkers. Iedereen straalde, haalde weer tal van anekdotes boven en genoot zichtbaar van het grote zonovergoten terras. De thuisblijvers hadden weer eens ongelijk...

  Fotoreeks via volgende link : https://picasaweb.google.com/109314426655420336398/20130609NiniNaKri10Jaar?authkey=Gv1sRgCIKdy4OT0MrmcQ

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren