cado opvangcentrum
Op vrijdag 17 februari werd de symbolische eerste steen gelegd van de CADO  in de Weeldestraat te Weelde door de OCMW-raad.
Een CADO ofwel Collectieve Autonome Dag Opvang is een dagverzorgingscentrum voor senioren. Het verschil met een dagverzorging in een woonzorgcentrum is dat de zorg er wordt verleend door personeel van een dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg. Voor de CADO in Weelde gaat het OCMW samenwerken met de dienst ‘Thuiszorg Kempen’ van Welzijnszorg Kempen.
Architect Raf De Backer kreeg bij de opdracht de Cado in Weelde zeer huiselijk vorm te geven. De zorgbehoevende zal een gezellige , huiselijke dag kunnen doorbrengen samen met de andere gasten. Dagdagelijkse dingen worden samen gedaan. ’s Middags een broodmaaltijd of een warme lunch eten, samen koffiekletsen, de afwas doen, groenten snijden, een pot soep koken, in de tuin werken, naar de bakker gaan, … 
Ouderen en zorgbehoevenden willen liefst zo lang mogelijk in hun eigen thuisomgeving (blijven) wonen. Met de oprichting van dit CADO hoopt het OCMW van Ravels de mantelzorgers van vele senioren de kans te geven om even op adem te komen.
 
Eind 2016 zijn de bouwwerken gestart, de benedenverdieping is volledig bestemd voor een CADO. Op de bovenverdieping zijn 2 appartementen voorzien. Eén appartement wordt als crisiswoning gebruikt en één als LOI woning. Eind 2017 hopen we met de werking te kunnen starten.
 
Het project werd aan de firma Jan Moonen uit Arendonk toegewezen voor een bedrag van 567.892 euro excl. BTW
 
Op de foto van links naar rechts: Ivo Joos, Aline Bruurs, Koen Rombouts, Chris Bax, Leo Van Nooten, Marc Van Dun, Annie Lenaerts, Femke Verheyen.
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren