internet25RAW 
We waren het al bijna vergeten, gelukkig is het Digidak vrijwilligerskorps er nog om ons eraan te herinneren.
Al naargelang de bronnen is het Internet “geboren” op 23/08/1991 nadat de Belg Robert Caillau en de Brit Tim Berners-Lee hun kennis hebben samengebracht om te starten met het Wereld Wijde Web. 
 
early-google-pageDe info-revolutie was daarmee gestart. Het Internet heeft talloze ingrijpende gevolgen veroorzaakt ten goede en ten kwade… 
 
Maar positief blijvend kunnen we toch stellen dat:
 
Opzoeken: Google is een geijkte term geworden en zelfs een werkwoord in de Nederlandse taal. Je kan het niet bedenken of de vraag naar info wordt via Google in enkele seconden beantwoord. Vergelijken met ervaringen van anderen is ook een norm geworden.
 
Internet-BankierenReizen: verdwenen zijn de grote atlassen met gedetailleerde landkaarten. Via de zoekrobot krijgen we oneindig veel gegevens van het land onzer bestemming. En het Internet heeft de reissector een flinke das omgedaan: we boeken onze reis online. De ervaren gebruiker kan met Google Street View reeds virtueel op reis.
 
Bankieren: met enkele muisklikken kunnen we vanuit het thuisadres onze rekeningen betalen en de meer ervaren lui gaan zelfs de beurs volgen en beleggen.
 
Werk zoeken: vacatures worden online gezet, je kan zelf kiezen naar wie je een sollicitatie stuurt, en, op hoop van zegen een uitnodiging krijgt voor persoonlijk gesprek.
 
eshoppingLRThuis werken: de hedendaagse technologie biedt ons mogelijkheden om vanuit onze huiskamer/bureel onze job te doen
 
Winkelen: het Internet geeft ons de keuze om bij e-winkels te bestellen, gaande van kledij, schoenen, sportgerei, computers met toebehoren enz. enz., weliswaar ten nadele van de lokale handelaars die flink te lijden kregen. Een nieuwe tewerkstelling werd dan weer: de pakjesdiensten die ten huize leveren.
 
Nieuws: op elk moment van de dag kan je her en der op oneindig veel websites de laatste ontwikkelingen volgen van belangrijke wereldgebeurtenissen. 
 
watermark-rawepoEn 25 jr. Internet is ook… www.rawepo.be  kleinschalig, focus op berichten uit de verschillende deelgemeenten , sport, verenigings- en buurtorganisaties, faits divers en menige fotoreportages. 
 
Wil je nog meer kennis vergaren ? Digidak Ravels kan je daarbij helpen. De Vrije Inloop momenten zijn er voor… uw vraag wordt omgevormd naar een antwoord !!
 
Kve® / DIGIDAK
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren