Vlaamse Houtproef kop

Bijna 1000 leerlingen streden op 14 april laatstleden voor winst tijdens Vlaamse Houtproef, een organisatie van de Confederatie Bouw Vlaamse Schrijnwerkers. De houtproef is een wedstrijd waarbij techniek en vakkennis centraal staan. Afgelopen 3 juni werden de prijzen uitgereikt en Emiel Beyens uit Weelde kwam hier als grote winnaar uit de bus, Sam Hayen uit Ravels werd in dezelfde categorie ex-aequo tweede.

Vlaamse Houtproef_-_presentatie941 Leerlingen uit TSO, BSO en BuSO namen het tegen elkaar op tijdens de Vlaamse Houtproef, de grootste schrijnwerkwedstrijd van het land.

Het concept van de wedstrijd is simpel. De deelnemers krijgen één schooldag de tijd om een houten meubelstuk in elkaar te boksen volgens de plannen die ze maar die ochtend te zien krijgen. De wedstrijd test de stressbestendigheid en technische vaardigheden van de leerlingen waardoor het de ideale voorbereiding is voor het professionele werkveld.

Vlaamse Houtproef_-_uitslag_Emiel“Naast het klassieke schoolrapport is dit dé manier bij uitstek om zich te meten met de klasgenootjes én met schrijnwerkend Vlaanderen”, meent Willy Simoens, voorzitter van de Confederatie Bouw –Vlaamse Schrijnwerkers, de organisator van deze officieuze olympiade voor schrijnwerk. Bovendien willen we de richting schrijnwerk uit het verdomhoekje halen. Dat is een overdrijving, maar de situatie is niettemin nijpend”, verduidelijkt de voorzitter. “De perceptie van de technische opleidingen blijft een knelpunt, terwijl het beroep van schrijnwerker volgens de VDAB een kwalitatief knelpuntberoep is. We vinden geen geschikt personeel, terwijl de voornaamste bron van instroom via het onderwijs niet voldoende aantrekt. Dat heeft veel te maken met de onterechte perceptie dat richtingen als TSO en BSO een minderwaardige keuze zijn. De Vlaamse Houtproef toont dat dergelijke richtingen niet moeten onderdoen. Hier mag en moet je ambitie en passie hebben. Dat is ook nodig om deze wedstrijd te winnen”, besluit Simoens.

 

Vlaamse Houtproef_-_Fiere_ouders_en_broerRegionale en Vlaamse prijsuitreikingen

 

De uitslagen van de wedstrijd werden bekend gemaakt op regionaal en Vlaams niveau. Er waren met andere woorden regionale prijsuitreikingen en nadien volgde er een Vlaamse prijsuitreiking. Die laatste vond plaats op 3 juni in De Casino in Sint-Niklaas.

Vlaamse Houtproef_-_uitreiking_2de_prijs_Sam_HayenEmiel Beyens uit Weelde was één van de deelnemers. Als leerling van school VITO uit Hoogstraten streed hij mee in de categorie BSO, net zoals een andere dorpsgenoot van ons, Sam Hayen uit Ravels. En Emiel deed het buitengewoon goed. Zowel op regionaal als op Vlaams niveau was hij veruit de beste. Hij was zelfs zo sterk dat hij de hoogste score haalde van alle deelnemers, inclusief die van TSO en BuSO. Naast een gevulde werkbak leverde hem dat ook een mooie cheque op.

Ook Sam Hayen uit Ravels, tevens leerling BSO van VITO, deed het meer dan behoorlijk. Werd hij regionaal nog 7de, dan klasseerde de Vlaamse jury hem als derde, met een gelijk aantal punten als de nummer twee.

Uiteraard willen ook wij onze twee dorpsgenoten van harte feliciteren met deze prachtige prestatie. Knap !!!

Vlaamse Houtproef_-_werkstukVlaamse Houtproef_-_Trotse_broer_RemiVlaamse Houtproef_-_uitreiking_1ste_prijs

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren