ijsschaatsbaan
We schrokken er toch wel even van daarstraks toen we het nieuws hoorden van de komst van een schaatsbaan in één van de hallen op Weelde Depot.
Onze regionale tv zender RTV kwam vanavond met dit nieuws bij hun avondeditie.
 
Geen half uur duurde het vooraleer de telefoon rammelde met de vraag wat dat nu eigenlijk was met die nieuwe ijspiste die er ging komen in Ravels.
 

Nog wat later kwam vanuit bestuurlijke hoek nog meer klaarheid.

Volgens de mensen uit Turnhout moet er technisch nog één en ander worden uitgezocht en dan moet het perfect kunnen. Turnhout heeft het al helemaal geregeld lijkt het wel…. Alle sporten die met ijs te maken hebben kunnen binnenkort terecht in Ravels op Weelde Depot.
We weten dat er weinig sporten zijn die nog geen gesprekken hebben gehad met onze Ravels bewindsmensen inzake het bovenlokaal sportbeleid in onze regio. Dat is ook de taak van een vooruitziend bestuur dat nu al bezig is aan een studie  over de toekomstige mogelijkheden van de hallen. Daarvoor is ook speciaal een werkgroep opgericht in de schoot van de gemeenteraad – samen met de oppositie – om de weg te effenen voor de toekomst van Weelde Depot.
 

Eerst nog een handtekening...

Natuurlijk moet er ook eerst nog een handtekening komen van de overheid dat de hallen eigendom maakt van onze gemeente. Vooraleer deze er staat kan er niets worden betwist en dan nog lijkt het ons sterk dat men zich nu al gaat engageren voor een onbepaalde periode die voorlopig geen einddatum in zicht heeft. 
 

En dan het RUP nog...

Daarnaast is er ook nog de kleinigheid van het RUP dat nog moet worden opgesteld, ook hier is het niet aangewezen om al vooraf conclusies te gaan trekken en op de feiten te gaan vooruit lopen.
We kunnen op zijn minst spreken van een voorbarige communicatie die meer uitgaat van “wishful thinking” dan van zin voor realiteit. Hiermee is niet gezegd dat men in Ravels tegen de komst is van een ijspiste in één van de hallen. Het zou een meerwaarde kunnen betekenen en een mooie sportieve invulling in een gedeelte van het grote hallencomplex.
 
skatetrack Weelde 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren