bezoek koning1
Vanochtend vroeg stonden we al in Turnhout om op de persbus te stappen richting Talander, net op de grens met Arendonk.
Koning Filip en koningin Mathilde kwamen daar vanochtend op bezoek om hun waardering te tonen voor de vzw Talander.
 

Bijna geen persbus, ongeval nipt vermeden...

Ei zo na was de hele persbus niet tijdig ter plaatse geraakt, want onderweg kon onze vrouwelijke chauffeur een ongeluk met een kraan die een zeer merkwaardig manoeuvre uitvoerde maar ternauwernood vermijden. Dat was nog eens nieuws geweest als de hele royale persbus in een ongeval betrokken was geweest, fotografen en journalisten genoeg om verslag uit te brengen, allicht!
Omstreeks 10.00h kwam het vorstpaar aanrijden  op de Lusthoven 88. Beide burgemeesters van Arendonk en Ravels, Kristof Hendrickx en Walter Luyten stonden al strak in het Belgische lint te wachten naast gouverneur Cathy Berx. Jos Sierens, directeur van Talander flankeerde het gezelschap en mocht de koninklijke delegatie begeleiden naar de ruimte waar een kort permoment was georganiseerd. Het was er dringen geblazen, want hoewel RAWEPO geen Royalty of Blauw Bloed is of één of ander obscure tabloid, wij willen ook wel eens enkele foto’s maken van zo’n zeldzame gebeurtenis in eigen regio. Het duurde dan ook geen 10 minuten of we hadden al twee waarschuwingen vast van één van de bodyguards die hun job iets te ernstig namen en de echte paparazzi fotografen bevoordeelden, kwestie van wie kent wie waarschijnlijk….
bezoek koning2

Werkvergadering in besloten zitting.

Nadat de pers was buiten gewurmd bleven de gasten met de genodigden, waaronder ook notaris Segers, schepen van cultuur Jef Van de Pol en Sven Van Loon als Talander medewerker uit Ravels nog even voor een korte werkvergadering achter.  Ondertussen waren Kevin en Linne in de bakkerij al druk bezig om het deeg voor de broodjes en de koekjes klaar te maken. Als een kwartiertje later koning Filip en Mathilde arriveerden mochten ze dan ook honderduit vertellen wat ze aan het klaarmaken waren en hoe dit allemaal in zijn werk ging, ze waren in ieder geval fiere Talander bewoners. 
 

Bezoek aan Theehuisje met lokale bosgroep.

Nadat de pers alweer richting Turnhout was vertrokken gingen de koning en de koningin nog even langs in het Theehuisje bij Talander. Daar hadden zij afspraak met de bosgroep die met bewoners en vrijwilligers bos- en landschapswerkzaamheden uitvoeren. Deze groep van mensen hebben gezellig met het koningspaar een kop koffie gedronken en een zeer gezellig gesprek gehad. Als vrijwilliger zaten hier Rie Jansens van Ravels en Jan Verheyen van Weelde bij aan de tafel. Jammer genoeg kunnen we hier geen beelden van tonen.

bezoek koning3

Cartamundi, wereldleider in speelkaarten en bordspelen.
Bezoek-Koning cm1Na de bakkerij was het al snel terug richting Turnhout om een werkbezoek te brengen aan Cartamundi, wereldleider in speelkaarten en bordspelen. Sinds 45 jaar groeide het familiebedrijf uit van een ervaren kaartenfabrikant tot een multimediale groep, gedreven door internationale expertise. De ontvangst was hartverwarmend met een mooi bloementuiltje dat door de twee jaar oude dochter van de CFO van het bedrijf werd overhandigd. Manager van het jaar Chris Van Doorslaer (CEO) , Jean-Louis de Cartier (voorzitter van de raad van bestuur) en de burgemeester van Turnhout Eric Vos zorgden hier voor het welkomstcomitée.
Ook hier was er een korte werkvergadering gepland met enkele korte bezoekjes aan enkele afdelingen van de firma. Na afloop ging het richting stadhuis van Turnhout waar enkele honderden mensen het koninklijk bezoek stonden op te wachten. Ook 800 kinderen uit de Turnhoutse scholen waren present om enthousiast met de Belgische driekleur te zwaaien toen ze bij het verlaten van het stadhuis weer richting Brussel vertrokken. 
Bezoek Koning cm2
 

fotograafEen speciale Royalty reportage kan u hier vinden:

KONINLIJK BEZOEK TALANDER VZW EN CARTAMUNDI.

foto's: © RAWEPO

 
 Bezoek Koning stadhuis
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren