fedasilKomen er binnenkort vluchtelingen naar onze gemeente?

Die mogelijkheid is inderdaad opnieuw aan de orde, zoveel is duidelijk.

 

Enkele weken terug hadden we al berichten opgevangen dat de mogelijkheid om vluchtelingen op te vangen door het ministerie werd onderzocht. In de wandelgangen circuleerden al geruime tijd geruchten dat er naar extra opvangplaatsen werd gezocht en natuurlijk komen dan de laatste centra terug in onder de schijnwerpers van Fedasil. Eerst was er nog het argument dat de oude navo basis van Weelde de duurst mogelijke oplossing was gedurende de vorige asielzoekers crisis onder de leiding van Maggie De Block maar stilaan wordt het duidelijk dat de basis van Weelde wel degelijk een optie is, vooral omdat dit keer de vluchtelingen in tentenkampen zulen worden ondergebracht. Vorige keer werden de hallen afgekeurd voor het onderbrengen van de aielzoekers zodat de opvang erg duur werd in Ravels.

Had Ravels de hallen dan niet definitief gekocht horen we velen onder jullie al hardop zeggen? Neen, dit proces is wegens allerlei administratieve beslommeringen ( lees 1 enkele handtekening van de betrokken minister of van 1 van haar bedienden ) nog steeds niet volledig afgerond zodat de regering, of de verantwoordelijke instanties nu met een simpele pennentrek alles ongedaan kan maken of op de lange baan kan schuiven.

Voor alle duidelijkheid, als schrijver van dit stuk ben ik ook geneigd om "echte oorlogsvluchtelingen" een opvang te bieden en de bescherming te geven waar ze recht op hebben. Wat deze mensen hebben doorstaan gaat onze verbeelding ver te boven. Het is echter ook een feit dat er ook in onze eigen gemeente geen algemeen draagvlak is dat voldoende groot is om dit project voor een tweede keer als gemeente te dragen. Enkele jaren geleden huisvestten we als gemeente ook al honderden asielzoekers die deze status niet altijd verdienden. Zo was er veel overlast in de buurt van het centrum en kunnen vele mensen getuigen dat alles niet altijd verliep zoals gewenst.

Om kort te gaan, want hierover kunnen we nog uren doorgaan, de mensen uit de buurt van de hallen die we zo graag "Weelde Depot" hadden genoemd, maar voorlopig nog altijd resorteren onder defensie, hebben allen een brief ontvangen die u hieronder kan nalezen .... hieruit blijkt heel duidelijk dat de plannen heel concreet worden en we er vanuit kunnen gaan dat we binnenkort wellicht een invasie van oorlogsvluchtelingen over ons heen zullen krijgen.

IMG 2032

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren