1 IMG 0716 002

Vandaag was het Roefeldag voor de kinderen in Ravels. 
Op vele plaatsen waren verschillende activiteiten aan de gang, doelgroep: kinderen van 6 tot 12 jaar.
Er moest wel worden ingeschreven voor de verschillende activiteiten want sommige ervan waren beperkt in het aantal deelnemers. 
 

Kennismaken met verschillende activiteiten.

1-IMG 0737Op Roefeldag kunnen kinderen kennismaken met bepaalde organisaties, beroepen en activiteiten waarmee ze anders dikwijls niet in contact komen. Allerlei verenigingen en organisaties laten hen die dag kennismaken met hun werking. Deze zijn opgedeeld in verschillende roefelpaden.
Zo kon men vandaag het Boshuis bezoeken en daaraan was een kunstproject gekoppeld. Voor de jonge boerenjongens en meisjes was er dan ook het Aveve melkvee proefstation waar ze zelf de zaak konden komen runnen… kalfjes voeren, hok schoonmaken enz…
 

Rawepo kwam op meerdere plaatsen een kijkje nemen.

1-IMG 0723Rawepo ging op enkele Roefelpaden een kijkje nemen, zo sprongen ze even binnen in Den Boomgaard waar een groepje creatievelingen bezig was met het maken van kaarsen en kleiwerkjes. De bewoners van De Boomgaard vinden het allemaal fantastisch om samen te werken met de jongeren.
 
Ook het BMX’en, de molen Arbeid Adelt  en de Brandweer zijn steeds weer een populaire activiteit, wie van die stoere jongens wil eens niet met zo’n reuzegrote waterspuit aan de slag, of stel je voor …. Met de grote brandweerwagen meerijden en wie weet zelfs met zo’n brandweerhelm op je hoofd !!
 
Naast de jonge molenaars waren we ook nog in Poppel bij de Kromme Pijl waar de kinderen een initiatie kregen in het handboogschieten en bij de Galliërs die graag wat van dit nieuwe jonge bloed zouden inlijven in hun sportdiscipline.
 
Er waren nog mee activiteiten te beleven in onze gemeente, teveel om op te noemen.
 
De organisatie van de Roefeldag is enkel mogelijk dankzij de hulp van talloze vrijwilligers. Via deze weg wil de stuurgroep Roefel alvast de volgende organisaties en personen bedanken voor hun inzet: Aveve proefstation melkvee, KWB Ravels, Fun With Cakes, gemeentelijke brandweerdienst Ravels, Aikijujutsu Kobukai, Molenkring Arbeid Adelt, Radio Paloma, Openbare bibliotheek Ravels, De Boomgaard, Bezoekerscentrum Boshuis, The BMX Devils, Frako, De Kromme Pijl, … en alle andere vrijwilligers die de kinderen willen begeleiden en zo de organisatie van de Roefeldag mogelijk maken.
 
Fotoreportage van de hand van Luc Jansens:   fotograaf   Roefeldag 2015

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren