w01

Zoals vorige week aangekondigd zijn de werken rond het oude centrum van Weelde gestart.
De oude dorpskern zal helemaal opnieuw worden ingericht met veel aandacht voor de historische waarde van de omgeving.

De mannen met grof materiaal hadden niet veel tijd nodig om de bomen te rooien aan de parking van de St. Michielskerk.

Binnenkort gaan de echte beheerwerken van start. Omdat sommige delen van de Burcht historisch vervuild zijn door het gebruik van milieuschadelijke materialen tijdens de voorbije eeuwen, zal het slib er de komende weken worden uitgegraven en afgevoerd. Verder wordt storende begroeiing rond de gracht verwijderd en worden de oevers opnieuw beplant of ingezaaid. Er komt ook een nieuwe betuining langs het water en de overwelvingen krijgen een reinigingsbeurt. De vijver aan de pastorij wordt tenslotte opnieuw verbonden met de rest van de gracht.

Gedeputeerde Inga Verhaert, covoorzitter van Kempens Landschap legt uit waar het project om draait: “Met dit project willen Kempens Landschap en de gemeente Ravels een win-win nastreven tussen de opwaardering van erfgoed en landschap, het herstel van een aquatisch biotoop en de beleving ervan door het grote publiek. Belangrijk hierbij is de bottom-up benadering waarmee we zoveel mogelijk buurtbewoners van begin tot einde willen betrekken.”

De opwaardering van de Burcht is de eerste actie die binnen het Masterplan voor Weelde zal worden uitgevoerd. Het project zal in de lente van 2015 worden afgesloten tijdens een ludiek evenement waarop alle inwoners van Ravels en alle betrokkenen welkom zijn om het resultaat te komen bewonderen.

 

w03w02w04w07

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren