CHARLIEDit heeft niks met onze regio te maken, of misschien toch wel …. op termijn.
 
Het heeft me enkele dagen geduurd om te bekomen.
Maar zelden heb ik me zo verontwaardigd, maar tegelijk teleurgesteld gevoeld dan na de aanslag op Charlie Hebdo, dit gaat verder dan een aanslag in Parijs, dit is niet de ver van mijn bed show…... Het treft ons allemaal, tot in Ravels, Weelde en Poppel toe, het is een fundamentele vrijheid die men ons probeert te ontnemen onder het mom van een religie, een religie die hier zelf afstand van neemt en uiteindelijk zelf slachtoffer van wordt van en stelletje achterlijke aanhangers die claimen dat ze het recht in eigen hand mogen nemen.
 

Humor is krachtiger dan alle andere wapens.

984x972 7392851Hamouret cartoonblad was al langer in mijn belangstelling sinds ze het opnamen voor de Deense cartoonisten in 2006 die het hadden aangedurfd om de heilige profeet ludiek op de korrel te nemen, maar of het nu de paus, de politiek of de islam was…. geen enkel  heilig huisje was veilig voor Charlie Hebdo. Ze kenden totaal geen onderscheid en geen taboe was hen vreemd. In de naam van de vrije meningsuiting  moet alles geoorloofd zijn. Ik geef zelf grif toe dat er een ongelooflijke durf mee moet gepaard gaan, maar de echte totale vrije meningsuiting scheidt ons van de dictatuur zoals die ook in zogenaamd liberale en beschaafde landen weleens wordt verkracht. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld  wordt met deze vrije meningsuiting wel eens een loopje genomen en in naam van laffe redactionele irrelevantie werden deze illustere cartoons geweerd uit de publicatie. Ze claimen geen doorgeefluik te zijn van populistische propaganda, maar cartoons ….. hoe kwetsend ze soms ook mogen zijn, zetten mensen aan het denken en creëren een basis om een dialoog aan te vatten over bepaalde zaken, de cartoons zijn op die manier soms de wankele aanzet tot deze dialoog omdat daardoor het absurde in de kijker wordt gezet. 
 
Ook hier in onze luttele redactie wordt soms wel eens nagedacht over wat wel en wat niet t schrijven over bepaalde zaken. Er gaat geen maand voorbij of er komt wel eens een boze brief of telefoon van mensen die het niet eens zijn met wat wij vertellen…. En dat is hun goed recht, maar zolang we hier in België leven, hopen en geloven we dat het recht op vrije meningsuiting één van de basisprincipes is in onze samenleving en zullen we deze blijven beschermen.
 
Reacties zijn meer dan welkom

NOUS SOMMES TOUS CHARLIE HEBDO

André Jansens
www.rawepo.be
 
VRIJHEID

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren