ancienhopital2
Toen Hans Swaan jaren geleden zijn Kempense heimat achter zich liet om een hotel te openen in St Hubert had hij nooit kunnen denken dat hij ooit als restaurant in de befaamde Bib Gourmand zou terecht komen. 
Nochtans is dat wel zo, in het lijstje van 35 nieuwe namen staat l’Ancien Hôpital te pronken.
 

swaan

Knus hotel..... met beperkte kaart

Hans en zijn vrouw Ann,  die ooit nog voor Sabena, onze nationale luchtvaartmaatschappij aan de slag was, kochten jaren geleden het oude hospitaaltje in het centrum van St Hubert met de bedoeling er een gezellig hotel te gaan uitbaten. Omdat Hans met zijn vroegere opleiding als kok echter het gat in de markt zag,  groeide dit stilaan uit tot een knus Ardens hotelletje met een 6 tal kamers en een beperkte kaart. Ikzelf ben er een drietal keer geweest en kan me nog herinneren in het begin dat Hans of Ann met de grote mosselpot rondkwamen om  je bord bij te vullen, het was er altijd gezellig en knus bij het grote haardvuur. De speciale whiskey bar zorgde wel voor de voortzetting van de avond vooraleer we konden gaan slapen. Ook de kamers, met zorg ingericht konden ons wel bekoren.
 

Oud Weeldenaar in St Hubert heeft jonge kok uit Poppel in dienst.

ancienhopitalNu de zaken echter steeds beter begonnen te lopen moest Hans die een tijdje geleden flink wat inspiratie kon opdoen bij de voettocht naar het bedevaartsoord Santiago de Compostella op zoek naar hulp in de keuken. Toevallig heeft hi nog altijd contact met de thuisbasis en zo vond hij een jongeman uit Poppel van  20 jaar die dit avontuur wel zag zitten.martijn Elke week neemt Martijn op donderdag de trein naar de verre Ardennen om daar te gaanhelpen in de keuken. Maandagavond, na de laatste service keert Martijn dan weer naar Poppel om te komen bijtanken.
 
Dat l’Ancien Hôpital nu een  Bib Gourmand verdiende heeft ook te maken met Ann, de vrouw van Hans die zorgt voor de hele omkadering van het restaurant. Zij heeft alles tot in de puntjes voor mekaar en samen met Hans en jonge Martijn maken ze dit sprookje waar.
Wie wel eens een weekendje wil gaan Ardennen kan dit best bij Hans & Ann, ze kunnen u met raad en daad bijstaan en weten ondertussen wel wat er allemaal te beleven is in de streek.
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren