1ste Schooldag - kop

Vanmorgen gingen de schoolpoorten open voor ruim 1 miljoen kinderen.
Maar wellicht nergens anders werd er zo reikhalzend uitgekeken naar de eerste schooldag als in Weelde. Het nieuwe schooljaar 2014-2015 ging namelijk van start in het gloednieuwe en ultramoderne gebouw dat werd neergepoot tussen het gemeentehuis en sporthal 't Molenslop met aanpalend zwembad. De kinderen waren feestelijk uitgedost voor deze heuglijke dag.


Trotse directeur Druyts, nog enkele maanden op post.

Directeur Erik Druyts en zijn lerarenkorps hadden kosten nog moeite gespaard om de kinderen van De Verrekijker een onvergetelijke eerste schooldag te bezorgen. Zo was er een officiële openingsrede, werd het lint met behulp van enkele schoolgangers doorgeknipt, zongen de leraars een schoollied en kregen alle kinderen een heuse receptie aangeboden. De appelsap en jus d'orange vloeiden rijkelijk en ook de aangeboden toastjes werden wel gesmaakt.

In zijn verwelkoming toonde de directeur duidelijk zijn trots. Hij vertelde de kinderen dat de school niet langer in handen was van de gemeente, van de aannemers of van de bouwheren, maar dat de nieuwe onderwijstempel nu helemaal van hun was. De leerlingen hoorden hem het zichtbaar graag zeggen.

Toen we 's avonds ons oor nog eens te luisteren legden aan de schoolpoort hoorden we eensluidend hoe leuk het wel was geweest. We mogen er vanuit gaan dat er in menige huiskamer nog tot een stuk in de avond verhalen verteld zijn over deze bijzondere eerste september !   

Fotoreeks : eerste echte schooldag Verrekijker Weelde

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren