Agenda

Download als een iCal bestand
Jenne Decleir - Sacrale vertelsels uit de volksmond
Zaterdag, 24 November 2018, 20:00 - 23:00
Hits : 555
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact de Wouwer

Theater

Aan de hand van een viertal absurde verhalen (sacrale vertellingen uit de volksmond) duikt Jenne in het verleden om ons een spiegel voor te houden over het heden. Alles draait in deze voorstelling rond macht en geloof – of is het goedgelovigheid?

De Italiaanse toneelschrijver en Nobelprijswinnaar Dario Fo bewerkte ze in zijn gekende stijl. Het gaat over een mestkever die ten velde trekt tegen een adelaar, een varken dat God te slim af probeert te zijn, Isaac die zijn vader Abraham een lesje leert en tenslotte de Zot die in dialoog gaat met Christus op het kruis. Jenne Decleir voegde er zijn eigen reflecties aan toe en zijn muziek. Ze lopen als een rode draad door de voorstelling.

Zelf zegt Jenne over de voorstelling: “Het zijn moeilijke tijden op dit moment. Ik denk dat we het er unaniem over eens zijn. Je voelt een grote vorm van moedeloosheid bij mensen. Mensen klagen veel over te weinig geld, te weinig tijd en over het feit weinig vreugde te scheppen in het leven. Dat is voor mij een reflectiepunt geweest. Ik had vroeger een lerares in het middelbaar en die zei: “Wil je in de toekomst evolueren, dan zijn er lessen te halen uit het verleden.” Deze parabels tonen precies dat aan. Ze zijn universeel en de groteske stijl waarin Dario ze heeft herschreven, maken dat ze een grote zeggingskracht hebben voor ons vandaag. Het is verteltheater waarin de lach van de herkenning nooit veraf is.  Ondanks dat ik alleen op het podium sta, is het een gebeuren dat ik deel met mijn publiek omdat het rechtstreeks inspeelt op hun verbeelding.

Tickets: normaal: € 13,00 |  +65/groepen: € 11,50 | abonnee: € 11,00 | student/-20: € 6,50

Locatie GC De Wouwer
Kloosterstraat 4
Ravels
Antwerpen
2380
Begië
014 65 48 65
http://dewouwer.be

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren