trvds1

De vernissage van een lokale artieste uit Poppel die haar werken in figuratieve stijl tentoonstelt, is een evenement dat de talrijke kunstliefhebbers in de regio niet wilden missen.

De foyer van GC De Wouwer in Ravels zal in de komende weken het toneel zijn van de werken van Tinne-Roza van Der Steen onder de naam “Momentum”.

Schepen van cultuur in Ravels, Marion Leemans was niet weinig trots als geboren Poppelse dat ze de vernissage mocht openen van haar ex-dorpsgenote.

trvds4

Viering van creativiteit

De opening van “Momentum” gisteren was een viering van de creativiteit en het talent van de kunstenares. De expositie zal plaatsvinden in GC De Wouwer in Ravels van 30 september tot en met 28 november. De foyer van de Wouwer is een perfecte locatie voor deze gelegenheid, omdat het een warme en uitnodigende sfeer biedt die perfect past bij de stijl van de kunstenares.

Figuratief, kleurig en expressief

De werken van Tinne Roza zijn uniek en fascinerend. Haar figuratieve stijl is verfijnd en gedetailleerd, met levendige kleuren en expressieve penseelstreken die de emoties en gevoelens van haar onderwerpen tot leven brengen. Haar werken zijn een weerspiegeling van haar persoonlijkheid en haar passie voor kunst.

Tinne Roza Van Der Steen is afkomstig van Poppel maar woont momenteel in Turnhout. Jaren geleden trok ze naar het grote Antwerpen, maar is nu alweer een poosje terug in de regio. Vijftien jaar s ze ondertussen actief in de beeldende kunsten en in die periode is ze ook enorm geëvolueerd in haar werk.

Dagelijkse dingen door een hoog sensitieve bril

Tinne Roza haalt haar inspiratie vooral uit de dagelijks dingen door een hoog sensitieve bril bekeken. Ze is geïnspireerd door de mensen, objecten en plaatsen om haar heen, gecombineerd met haar levenservaringen. Ze heeft een indrukwekkend en divers oeuvre dat bestaat uit abstract en figuratief werk. Het abstracte werk van Tinne Roza is voor haar deels therapeutisch, het figuratieve daarentegen een noodzaak.

Van kinds af aan heeft ze geleerd zich uit te drukken via beeldende en toegepaste kunst, later zocht ze naar andere creatieve mogelijkheden die ze onder andere ontdekte via mode en theaterkostuum (haar toenmalige studiekeuzes).

Ze is nog steeds geïntrigeerd en gepassioneerd door mode, maar het schilderen en tekenen is toch hoofdzaak. Geen enkel medium gaf Tinne Roza op dezelfde manier de kans om zichzelf te kunnen zijn en een manier om haar emoties te uiten. Haar kunst is tegelijk ook een genezingsproces zowel mentaal als fysiek.

trvds3

Ziekte mag/kan geen obstakel meer zijn in haar artistieke beleving.

In 2014 werd er bij haar kanker vastgesteld, waar het terminale karakter van de zware ziekte haar heeft weerhouden van creatie en expositie. Na meerdere jaren behandelingen en revalidatie heeft ze een manier gevonden om daar productief mee om te gaan. Haar opgedane ervaring is een grote bron voor het uiten en beleven van haar kunst. Fysieke beperking kan dan ook een drijfveer zijn.

Tinne Roza gebruikt letterlijk alles wat je kan inbeelden om een welbepaald resultaat te bekomen. Dat kan gaan over de gekende materialen zoals acryl, olieverf en inkt tot zelfs mixed media, recyclagematerialen, kortom alles. Daarbij is het materiaal telkens ondergeschikt is aan het doel.

Voor deze tentoonstelling koos ze eerder voor haar figuratieve werken in acryl op canvas.

1 microfoonInterview Tinne Roza

1rawepo cameraFotoreportage vernissage Tinne Roza Van Der Steen © RAWEPO

foto's vernissage © Roger Lemmens

trvds2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren