Onze watervoorraden staan onder druk.
De droogte die we vorige zomer meemaakten toonde nog maar eens aan dat niemand hier aan ontsnapt.
De hoeveelheid mensen die de beperkte zoetwatervoorraden van onze aarde gebruiken, blijft alleen maar stijgen.
Er zijn een aantal manieren waarop we hiermee kunnen omgaan, en het gebruik van alternatieve water-bronnen (zoals zeewater), is er hier een van. Het grootste deel van onze planeet is bedekt met zout water. Ontzouting van dat water kost echter zeer veel energie, waardoor dit momenteel enkel toegepast wordt in regio’s waar zeewater de enige bron is voor drinkwater.
Aan de Universiteit van Gent ontwikkelde Marjolein Vanoppen een nieuwe technologie die de energievraag van klassieke zeewaterontzouting kan verlagen. In deze lezing laat ze jullie kennismaken met drinkwater in al zijn aspecten: waar komt het vandaan, waar gaat het naartoe, hoeveel gebruiken we er van én hoe kunnen we er duurzamer mee omspringen.
Organisatie: De Wouwer i.s.m. bib Ravels en Vormingplus Kempen
Donderdag 23 januari 2020 om 20.00 uur
Locatie: bibliotheek Ravels
Prijs: € 4,00