sleuteloverdracht2024 1

In de ontvangstruimte van het gemeentehuis van Ravels heeft zaterdag in de vooravond de sleuteloverdracht plaatsgevonden tussen Burgemeester Walter Luyten enerzijds en Prins Julian den Eerste anderzijds.
Hij neemt de taken in Carnavalsdorp Weelde de komende weken over en zal zeker de scepter zwaaien.

Sleutel kwijt ?

In allerijl moest de “grote” sleutel van het gemeentehuis nog aangeleverd worden (oeps) en ook de uittredende Prins liet even op zich wachten. Dus verwelkomde onze burgervader aan aanwezigen een ietsje later.

Trotse burgemeester Luyten.

Hij begon zijn rede met de vermelding hoe trots hij was op het Kindercarnaval van Weelde. Een groots feest en dito optocht die destijds, in 1972, door Jan Van der Burgt werd gelanceerd en nu toe is aan zijn 53ste editie. Onze Burgemeester had het over een uniek cultureel gebeuren dat op veel belangstelling, tot over de dorpsgrenzen, kan rekenen. Hij had enorm veel lof voor de samenhorigheid waarmee de diverse gehuchten en straten jaar in jaar uit meewerken aan dit alles. Hij vond het ook opmerkelijk hoe het niveau telkens weer stijgt, zeker sinds er onder één dak in de grote hallen van Weelde Depot aan de diverse wagens wordt gewerkt. En verder dankte hij ook iedereen die heeft meegewerkt aan de nieuwe Snutentrekker. Dit ludieke Carnavalsboekje is dit jaar van een bijzondere kwaliteit, zo loofde Luyten nog de initiatiefnemers. Het boekje is trouwens nog steeds te koop en wordt deze dagen wellicht nog bij iedereen te koop aangeboden.

sleuteloverdracht2024 2

Eerste toespraak van de nieuwe Prins Julian I

Nadat Walter Luyten na zijn speech de sleutel van zijn gemeentehuis met veel vertrouwen had overhandigd aan Julian I, mocht deze de toehoorders even toespreken. Hij vertelde het een eer te vinden om de Prins te mogen zijn en beloofde die rol met liefde en passie te volbrengen. Al voor zijn eerste verjaardag liep hij mee in de Weldse optocht en eigenlijk al meteen was hij gewonnen voor het plezier, het enthousiasme en het samenzijn met zoveel feestende mensen. Hij kijkt er al naar uit om achter zijn vrienden van de fanfare in de sleuteloverdracht2024 GTPrinsenwagen post te vatten voor de 53ste stoet, en dat samen met zijn Hofdames Louise en Kaye en de Raad van Elf.  Hij dankte ook de Burgemeester voor het vertrouwen in hem en hij wil tonen dat hij klaarstaat om Walter Luyten definitief te vervangen wanneer deze volgend jaar met pensioen gaat…. Alaaf Alaaf Alaaf !

Voorzitter Geert dankt voor de samenwerking.

Tot slot van de plechtigheid nam ook de voorzitter van het Carnavalscomité, Geert Thielemans, even het woord. Hij had vooral dankwoorden voor het Gemeentebestuur, de Politie en het Rode Kruis voor hun prima samenwerking. Hij eerde ook de gebuurten voor hun fantastische inzet en prachtige kunstwerken, de middenstand voor hun geweldige steun en ook de fanfare voor het muzikale invulling van de optocht. Geert vertelde nog dat optocht op zondag 11 februari 2024 exact om 13u 11 van start zal gaan.

Mis dit zeker niet ! ALAAF !

1rawepo cameraFotoreportage Sleuteloverhandiging Prins Julian I © RAWEPO

Patrick dR was de man ter plekke voor Rawepo.

sleuteloverdracht2024 3

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren