prins axl1

Gisterenmiddag werd onder een stralende zon de sleutel van de gemeente Ravels door burgemeester Luyten overgedragen aan Prins Axl de Eerste.

Door de dalende corona barometer werd een mogelijkheid geschapen en kon de traditionele sleuteloverdracht doorgaan in de buitenlucht op de speelplaats van GBS De Verrekijker.

 Bar koud maar toch …. Eindelijk!

Een prins die probeerde  nog feller te stralen dan de felste zonnestralen die we al hadden gekend in dit voorjaar verwelkomde iedereen  op de speelplaats van de gemeenteschool van Weelde. Damen met zijn hofdames en de Raad van Elf konden zij niet langer wachten om hun lang gerekte carnavalsperiode aan te vangen.

Door ziekte waren we bij Rawepo een beetje verrast door de overdracht en waren we voor het eerst sinds de dieren nog spraken niet aanwezig. Daarom hebben we ook niet alle informatie door gekregen.

De burgemeester heeft in ieder geval zijn zegen gegeven aan de vreedzame overdracht en monsterde goedkeurend zijn vervanger en zijn regeringsteam voor de komende weken.  

Als voorzitter van vzw Weldsen Bok toverde Marc Rombouts een verrassing uit zijn hoge hoed tevoorschijn. Door de verdere versoepelingen is last minute besloten om toch de feesttent te plaatsen en een ALAAF Party te houden op zaterdag 26 maart.  Verder zal op zondag nadat de stoet is ontbonden een mooi kinderfeestje worden gehouden in de carnavalstent  naar aloude traditie. Meer informatie volgt later.

Speech prins AXL 1

Daarna was het tijd voor de speech van de dag van de kersvers geïnstalleerde Prins Axl.
lk sta hier enorm fier voor jullie.
Een goede vriend van mij zei tijdens de loting dat je maar één kans in je leven hebt om prins Carnaval te zijn en die gelukkige ben ik geworden.

Ik wil de burgemeester bedanken dat hij mij de sleutel van onze gemeente toevertrouwd. Ik zal samen met mijn hofdames en de Raad van Elf goed zorgen voor onze gemeente.
Ik vind Carnaval in ons dorp enorm leuk! je kan volledig jezelf zijn, wat is er nu fijner als uit de bol gaan in een geweldig kostuum? Carnaval is voor mij samen een leuke tijd doorbrengen, met VEEL snoep en al je vrienden waarmee je een dolle tijd kan hebben. We hebben volgens mij geluk dat we hier in Weelde al zoveel jaren de kinderen in het middelpunt zetten tijdens dit feest.

Tijdens de afgelopen coronaperiode was het steeds afwachten en kijken wat er wel of niet door kon gaan. Maar de verschillende gebuurten zetten vol goede moed door. Ze bouwen, maken kleding en zijn druk bezig om er een prachtige stoet van te maken voor 27 maart. Bedankt voor jullie doorzetting en dat jullie zo veel werk verzetten. En natuurlijk ook bedankt aan alle enthousiaste kinderen van Weld en Den Eel die met hun dansjes en prachtige kleding de kers op de taart zullen zijn.

Ik wil ook nog graag een woordje van dank geven aan het bestuur, zij zijn van onschatbare waarde voor de organisatie van deze unieke gebeurtenis in ons dorp: Carnaval vieren voor de kinderen, maar zeker ook voldoende plezier bezorgen aan de volwassenen. Ga zeker zo door.
Ik hoop dat in de toekomst deze mooie traditie zal blijven, voor mij is Carnaval één van de mooiste periodes van het jaar, waarbij zorgen even weg zijn en we gewoon kunnen genieten. Genieten jullie met mij mee van mijn termijn als prins Carnaval?

Alaaf Alaaf Alaaf !!!

Fotoalbum Sleuteloverdracht © Nelke Van Driel

sleutel walter axl

De Snutentrekker 2022 is er!

Allej veuruit!
De Snutentrekkers zen kleir!
Ze zen verdeeld onder de geburte.

Ge kunt dus de verkoëpers verwochte.  Der zen geburte die online verkoëpe (bv Keuning Albertstroat)

Tweffelde over de verkoëp in aw geburt? Lot mer iet wete. Wullie helpe a op weg.

Veul leesplezier!

ingekleurde versie van de Snutentrekker  2022

snutentrekker2022  

weldsen bok axl

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren