nar

Het bestuur van vzw De Weldsen Bok organiseerde gisteren in zaal St Jan te Weelde de verkiezing van de nieuwe Prins die in 2022 voor een weekeinde lang de scepter zal mogen zwaaien over onze gemeente.

Dat de nieuwe prins Axl de Eerste wordt hadden we al vermeld in ons vorige bericht. Samen met zijn twee hofdames Charlize en Tiffany zullen het voor hen drukke tijden worden.

ballonnen

Nieuwe formule vraagt nog wat schaafwerk.

Om alles wat transparanter, het toverwoord van de laatste jaren, te laten verlopen pakte het bestuur uit met een nieuwe formule voor de verkiezing. Ook zaten dit jaar alle kinderen die wensten mee te dingen naar één van de plekjes op de Prinsenwagen mee in de waslijn van ballonnen.

scepter steek

Kleurige lijn ballonnen.

Elke kleur had een bepaalde groep, zo zaten in de groene ballonnen alle kinderen die mee wilden doen aan de verkiezing, ook diegenen die om één of andere reden niet zelf aanwezig konden zijn.

De roze ballonnen waren dan weer voorbehouden voor de meisjes die mee wilden dingen naar de titel van eredame.

In de paarse lijn zaten alle jongens die voor de titel van Prins Carnaval 2022 gingen.

Een onschuldige vrijwilliger werd gevonden die met een dart pijltje de ballonnen mocht doorprikken in geval er iemand niet aanwezig was. Het geheel leek een beetje op de poule verkiezing van het WK voetbal en de spanning was minstens even hoog.

inge

Het had nogal wat voeten in de aarde maar de voorzitter van de verkiezing, Inge praatte zich overal vlotjes uit zodat er op het einde 1 Prins, 2 Hofdames en 11 Leden van de Raad van 11 verkozen waren. Voor alle zekerheid geven we nogmaals de namen van de leden van de Raad van 11 mee:

Annebel Antens
Noa Baelemans
Laurens Bax
Imke Brijs
Lucas Jacobs
Bo Neeskens
Esmee Nooyens
Niels Thielemans
Jenthe van de Pol
Emma van Riel
Brionhy Verbeek

axl1

AXL De Eerste.

Nadat alle leden waren gekozen kreeg iedereen zijn cape omgehangen, voor het eerst mogen ze deze ook behouden als herinnering. Prins AXL en zijn hofdames Tiffany en Charlize kregen hun steek op gezet en als apotheose mocht prins Axl I de scepter ontvangen uit handen van de voorzitter.

Als speciale attractie was er een delegatie aanwezig van de carnavalsvereniging van Wortel. De ereprins van Wortel en zijn hofnar had een ereteken voor de kersverse Prins Axl en dat kreeg hij omgehangen als blijk van respect voor de collega carnavalsvereniging.

prins hofdame nar

1rawepo cameraFotoreportage Prins Carnaval verkiezing 2022 | © RAWEPO – Roger Lemmens

Onze fotoraaf Roger, aka “Nonkel Fotograag” nam de taak van huisfotograaf graag over en bezorgde ons de volgende reportage

PRINSAXL

1 filmcamera VIDEO REPORTAGE VAN DE PRINS VERKIEZING © RAWEPO


Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren