prins Bavo

Vanmorgen bereikte ons plots de mededeling dat, ondanks de afgelasting van het kindercarnaval voor dit jaar, Prins Bavo I er toch op stond om zijn speech te houden voor de voltallige schoolgemeenschap.

In allerijl werd de Prinsenwagen van stal gehaald, want een prins met zijn gevolg mag zich enkel verplaatsen via de geijkte voertuigen die een prins en zijn gevolg betaamd.

Geen voorbereidingen...

Omdat er weinig of niks gepland was vooraf konden we ook niet met het nodige filmmateriaal uitrukken dat een prins verdient .... jammer maar helaas moesten we roeien met de riemen die voorhanden waren.

De audio was ook niet van dien aard dat de speech verstaanbaar was, maar dat was allemaal bijzaak, daarom slechts een erg kort fragmentje uit de speech met het belangrijkste aspect....

ALAAF  ALAAF  ALAAF

Belangrijker was de overdracht van de macht in een democratische carnavalgemeente te kunnen meemaken. We hebben afgelopen weken zelf kunnen vaststellen dat het er in andere landen niet zo vredig aan toe gaat. Hoewel dit keer de burgemeester niet aanwezig was moeten we toch veronderstellen dat hij akkoord ging met deze tijdelijke overdracht. We hebben hem niet horen oproepen tot opstand zodat alles keurig is verlopen. Dit keer zal de symbolische machtsoverdracht ook maar van erg tijdelijke aard zijn.

raad van 11

Speech Bavo I en zijn hofdames. 

Hier en daar konden we wel wat opvangen van de eisenbundel die de prins en zijn hofdames in de ijzige kou voorlazen.

Zo was er de vraag naar een snoepwinkel in het centrum van Weelde en de eis om de parking van het Molenslop eens een keer aan te pakken, zodat de kinderen hun knieën of hun enkels niet meer stoten aan de kasseien.

Verder kreeg er nog een ander punt veel bijval op de prinsenwagen van het prinselijk gevolg, maar door het rumoer konden we daarvan maar weinig opvangen.

Na afloop van de prinselijke speech werd nog even gedanst op muziek, maar dan was het alweer snel tijd om achter de schoolbanken te kruipen.

1rawepo camera Foto's speech Prins Bavo I  -  © RAWEPO

prinsenwagen carnaval2021 1

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren