RL 07113

Vanmorgen was de sfeer na de beslissing om het kindercarnaval 2020 af te gelasten een beetje bedrukt, wat nu ??

Wie echter vanmiddag in hal 3 van Weelde Depot langs kwam begreep onmiddellijk dat hiermee misschien wel een heel erg mooi alternatief was gevonden voor de toekomst, het was – alles in acht genomen- fantastisch op Weelde Depot!!

Bijna overrompeling.

Toen we net over de klok van 14:00h arriveerden op Weelde Depot was het snel duidelijk, we waren hier niet alleen gekomen.

Toen reeds stonden er een paar honderd geparkeerde auto’s en gingen grote groepen mensen richting Hal 3.

In de grote hal waren in allerijl alle wagens opgesteld, hadden de organisatoren een snackbar laten aanrukken en ook een pop-up carnavals café opgesteld. Alle buurten hadden de handen in elkaar geslagen om de kinderen die al enkele dagen in carnavalsmodus zaten een prettige carnavaldag te bezorgen. En niet te geloven..... het waaide er niet en het was er droog !!

RL 07128

Even bekomen van de stress….

Toen iedereen wat van de commotie was bekomen en de mensen van de organisatie nog even hadden kunnen beraadslagen over het programma, het was allemaal wel heel erg snel hé...., werd besloten dat Prins Thijn en zijn gezelschap het voortouw zouden nemen en de wagens één voor één zouden gaan begroeten. De groepen kinderen konden dan hun dansjes tonen aan het massaal opgekomen publiek in de hal.

RL 07220

Jammer genoeg waren alle buurten niet voorzien op dit snelle schakelen en konden hier en daar de dansjes niet plaatsvinden wegens interne organisatorische redenen.

De eerste groep die het niet aan hun hartje liet komen was de Koning Albertstraat die wel degelijk hun kunsten wilden vertonen, ze waren nu toch daar en met wat verbeelding lukt heel veel.

De kogel was door de kerk en luid applaus van de omstaanders klonk toen de groep haar ludieke dansje had beëindigd.

RL 07138

Vanaf dan liep het bijna automatisch verder door de hal, de Prins en zijn gevolg leidde de dans en stapten gezamenlijk naar de volgende groep die dan probeerden plaats te maken voor hun dansjes.

RAWEPO probeerde alles nauwgezet in beeld te brengen, de beelden en het geluid zijn echter kwalitatief niet van die aard dat ze al direct online kunnen, dat vergt nog wat extra werk en de groepen willen ook niet alles helemaal prijsgeven met het oog op 5 april....

De foto’s stromen echter al binnen, Nonkel Fotograag, Roger Lemmens schoot weer foto’s dat het een lieve lust was en die delen we graag met jullie.

RL 07119

En nu naar 5 april.

Nu de generale repetitie geslaagd is kunnen we met z’n allen uitkijken naar 5 april, want jazeker….. dan zal de stoet pas echt door de straten van Weelde trekken, met jury en al !!
Wie gaat er winnen, veel mensen hebben al een glimp kunnen opvangen van de wagens en hun dansen, favorieten worden al genoemd. Maar wie zegt dat er niet kan worden geschaafd aan de acts of de wagens. Nu kennen ze de oppositie en kunnen ze zich daarnaar richten.

1rawepo camera  Fotoreportage alternatief carnaval in Weelde Depot © RAWEPO

Roger “Nonkel Fotograag” was pertinent aanwezig en maakte deze reeks foto’s om van te genieten.

RL 07180

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren