sleuteloverdracht2020 1

Gisterenavond werd in het gemeentehuis van Ravels de sleutel van de gemeente aan Prins Thijn overgedragen door de burgemeester.

En goed gevulde receptieruimte wachtte gisteren op het eerste publieke optreden van de nieuwe prins carnaval van onze gemeente.

Verwelkoming door de burgemeester.

Na een verwelkoming van de burgemeester Luyten en de overdracht van de sleutel was het aan de prins en zijn hofdames om het reglement voor te lezen. Thijn, Roos en Lotte hebben dat dan ook met brio gedaan en sommige puntje van het reglement deden de burgemeester de wenkbrauwen fronsen.

sleuteloverdracht2020 2

WIFI in Heel Ravels voor Rawepo schitterend voorstel !!

Hier en daar werden wat nieuwe accenten gelegd, maar wij onthouden vooral de eis van de jongeren die bij monde van hofdame Lotte de vraag op tafel legden dat er in Ravels overal GRATIS WIFI moet komen zodat iedereen voortaan overal RAWEPO kan volgen in de gemeente.

Naar ons gevoel een zeer terechte eis waarvan we het nut ten volle kunnen onderstrepen.

prins Thijnsleuteloverdracht2020 3 marcrombouts

Voorzitter Rombouts kijkt al uit naar 50e editie.

Na de toespraak van Prins Thijn kwam voorzitter Marc Rombouts aan het woord. Zoals elk jaar weer was echter het gras weer voor zijn voeten weggemaaid en restte hem niks anders meer dan het gemeentebestuur en alle andere partners en medewerkers te danken en eveneens al aandacht te vragen voor volgend jaar wanneer de kindercarnavalstoet voor de 50e keer door het centrum van Weelde zal trekken.

Er zijn al een aantal mensen aan het brainstormen over deze jubileumeditie in 2021. Hier en daar worden al wat ballonnetjes opgelaten waar we nog niks over kunnen zeggen maar ik zou de datum 15 augustus 2021 alvast blokkeren als ik een carnavalsfanaat was. Misschien een ideetje om alle Ravels wijken of buurten hierin te betrekken en het kindercarnaval naar een nieuw, nog hoger niveau te trekken.

Ook Prins Simon mocht nog komen opdraven, al was het maar met een blitz-optreden om de scepter over te dragen aan de nieuwe Prins.

Daarna was het tijd voor de groepsfoto, maar dat was buiten de burgemeester gerekend die nog iets op zijn agenda had voor deze week.

raadvan11 tegenpesten

Ravelse Week tegen Pesten.

Van de gelegenheid van deze sleuteloverdracht gebruikmakend wilde burgemeester Luyten nog even speciale aandacht voor het feit dat de week tegen het pesten gisteren in Ravels is gestart.

raadvan11 tegenpesten2Samen met de volledige Raad van 11, met Prins Thijn en hofdames Roos en Lotte op kop willen ze een vuist maken tegen het pesten. Burgemeester Luyten en de aanwezige schepenen en gemeenteraadsleden zetten bij wijze van voorbeeld de vier bekende stippen tegen het pesten op de handen van de Prins en zijn gevolg.

Iedere week leven ontelbare kinderen en jongeren zich uit op school, met hun favoriete sport of in de jeugdbeweging. Maar niet altijd. Pesten is nog steeds één van de grootste problemen in de ontwikkeling van kinderen en jongeren.
Uit onderzoek blijkt dat één kind op vijf in Vlaanderen gepest wordt tijdens hun jeugd. Bijna één kind op twintig heeft er dagelijks mee te maken. (Cyber)pesten blijft tot op de dag van vandaag een hardnekkig probleem.
Maar er is nog meer: ongeveer 1 op 3 Vlaamse jongeren geeft aan niet goed in zijn vel te zitten. Jongeren vandaag de dag worstelen met hun psychisch welzijn. Wanneer je met die jongeren doorpraat, komt pesten vaak als één van de factoren naar boven.

Pesten snijdt diep. Zeker voor wie er indringend en voor langere tijd mee te maken krijgt. De menselijke en maatschappelijke kost loopt dus hoog op. En vergis u niet, het blijft niet beperkt tot de jongere generatie. Ook in volwassen milieus, de sportclubs, de werkvloer of in andere situaties worden mensen gepest.

Dikwijls is het onbegrip of het zich niet bewust zijn hoe diep pestgedrag een mens kan raken. Daarom is het NOOIT OK om iemand te pesten, hoe jong of oud het slachtoffer ook mag zijn. Bedenk dat niet iedereen over een olifantenvel beschikt. Sommigen zijn misschien net wat gevoeliger of hebben iets meegemaakt in het verleden dat een gevoelige snaar raakt, zitten in een familiale situatie die gecompliceerd is.

Pesten is zoals gedumpt worden, dat vind niemand leuk.
Wees verstandig, loop niet achter de kudde aan.

1rawepo cameraFotoreportage Sleuteloverdracht Prins Thijn 2020 © RAWEPO

 sleuteloverdracht2020 thijn simon

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren