Sleuteloverdracht Prins Carnaval 2019 0011

Gisteren begon officieel de carnavalsperiode in onze gemeente met de overdracht van de sleutels van het gemeentehuis door de burgemeester aan de nieuwe prins Simon de 1e en zijn gevolg.

Hoewel de overdracht symbolisch is want we zagen niet echt een sleutel van handen wisselen is het al bijna 50 jaar traditie dat in het carnavalsweekeinde de prins met zijn gevolg heerst over de gemeente.

Toespraak burgemeester.

De overdracht begon met de toespraak van de burgemeester die nogmaals benadrukte wat voor belang initiatieven zoals het kindercarnaval, dat nu al bijna 50 jaar door de gemeente trekt, betekenen voor de gemeenschap. De saamhorigheid die het carnaval veroorzaakt heeft verregaande gevolgen en zorgt voor het cement in de verschillende buurten.

Hij kwam ook nog even terug op de milieuactie die de jeugd deze week voerde en engagementsverklaring die ze kwamen overhandigen en vragen of de gemeente zich wel genoeg inzet voor het klimaat in onze gemeente. Vooral het gooien van confetti ligt de burgemeester nogal zwaar op de maag want dat zorgt voor vieze straten die achteraf moeten worden schoongemaakt door de gemeentelijke diensten.

Sleuteloverdracht Prins Carnaval 2019 0005

Toespraak Prins Simon en zijn hofdames Mya en Janne.

De toespraak van de Prins verschilde niet zoveel van vorige jaren en de eisen waren zowat gelijk aan de eisen van de eerste carnavalstoet van bijna 50 jaar geleden. U kan hem volledig bekijken in de volgende videoreportage. Ze beëindigden hun toespraak dan ook met de bekende driemaal “Alaaf, Alaaf, Alaaf” waarna de burgemeester hen de hand schudde en de scepter werd doorgegeven. Prins Remi van vorig jaar was daarvoor speciaal gekomen voor deze speciale gelegenheid.

De gemeente bood de aanwezigen nog een korte receptie aan om de avond af te sluiten. Vanaf nu is het de laatste rechte lijn naar zondag 3 maart. Wij zijn er klaar voor.

1rawepo cameraFotoreportage overdracht sleutel Carnaval 2019 © RAWEPO

Sleuteloverdracht Prins Carnaval 2019 0014

1 filmcameraVideoreportage Sleuteloverdracht Carnaval 2019 © RAWEPO

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren