IMG 8153

Vandaag, op 11 november om 11u, werden de nieuwe Kinderprinscarnaval, zijn 2 Hofdames en de Raad van Elf verkozen.  Het was uittredend Prins Remi die de scepter mocht overdragen aan Prins Simon Dries.

IMG 8134Het staat overal geschreven, stipt om 11 minuten over 11 op de 11de november wordt de nieuwe Prins Carnaval verkozen. Het zal vandaag wel niet zo exact zijn toegepast, maar feit is wel dat vanochtend rond 11 uur via een democratische loting onder de twaalfjarigen van Weelde de titels zijn verdeeld.

Het was Remi Beyens die als afscheidnemende Prins het bestuur van het Carnaval comité bijstond in de cafetaria van Sportcomplex ’t Molenslop in Weelde. De namen van de leerlingen die zich kandidaat hadden gesteld werden op kleine strookjes geschreven en nadat deze opgevouwen de glazen bokaal in gingen, mocht de onschuldige hand van Remi de rest doen.IMG 8137

 

De spanning was te snijden onder de 14 kandidaten toen de eerste naam moest getrokken worden. Dat zou immers meteen die van de nieuwe Prins Carnaval zijn. En het werd… Simon Dries, die 2 jaar na zijn broer Viktor een jaar lang mag gaan regeren over Carnavalsdorp Weelde. “Ik had al zo’n voorgevoel, ik voelde het echt aankomen”, riep een enthousiaste Inge Thielemans, de mama van Simon die dus ook meteen voor de 2de keer uitgeroepen zal worden als Queen Carnaval.RAW 2418

 

Hofdames & Raad van Elf

 

De volgende twee namen die uit de bokaal werden gevist waren die van de Hofdames. 1ste Hofdame werd Mya Rijkers, 2de Hofdame Janne Martens. Zij zullen de Prins bijstaan in al zijn taken rond het Weldse Kindercarnaval.

De leden van De Raad van 11 waren de volgende die moesten worden getrokken, niemand hoefde trouwens te vrezen er niet bij te zitten want er bleven nog precies 1 namen over. Dit waren ze :

 Seppe Bruurs

 Milan Van GemertIMG 8152

 Dynthe Schrauwen

 Warre Schuermans

 Gilles Pinet

 Niels Dickens

 Kenza Moirouche

 Rik Caers

 Sam van Lieshout 

 Demian TempelaarsIMG 8138

 Nicolas Groenland (afwezig en dus niet op de eerste foto’s)

 

Prins Simon I en zijn edele Hofdames Mya & Janne zullen dus de komende carnavalsdagen hun ding mogen doen. Eind februari worden zij met hun gevolg uitgenodigd op het Gemeentehuis waar Burgemeester Walter Luyten de sleutel van het gemeentehuis officieel zal overdragen aan Simon. En op zondag 3 maart 2019 bij de inmiddels 48ste optocht zal het bestuur van ons Snutentrekkersdorp volledig in handen zijn van Prins Simon en zijn gevolg.

 

 FOTOREPORTAGEVERKIEZING PRINS CARNAVAL 2019 (PdR)

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren