dorpsteam Weelde Statie

Sinds het najaar van 2021 is in Weelde-Statie een enthousiast Dorpsteam actief binnen het project "Veerkrachtige Dorpen," een initiatief van de Provincie Antwerpen waarbij ook de gemeente Ravels is betrokken.

Gedurende meerdere sessies hebben bewoners hun ideeën en wensen voor de dorpskern Weelde-Statie kenbaar gemaakt. Dit proces heeft geresulteerd in een visiedocument dat richting geeft aan de toekomst van het dorp. Dankzij een subsidie van de Provincie Antwerpen zijn diverse acties en maatregelen ontwikkeld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Uitgevoerde en geplande acties

Vanaf juli 2024 geldt op de Merksplasseweg een snelheidslimiet van 50 km/u. Om bestuurders hieraan te herinneren, worden speelse borden geplaatst die hen aansporen om hun snelheid aan te passen. Daarnaast hebben leerlingen van basisschool 't Spoor deelgenomen aan een tekenwedstrijd met het thema verkeer. De winnende tekening zal op waarschuwingsborden rond de school aan de Bredaseweg te zien zijn.

Verder zijn er borden ontworpen die aandacht vragen voor spelende kinderen in de woonwijken van Weelde-Statie. Deze zullen in de zomervakantie van 2025 geplaatst worden. Bij de school 't Spoor komt ook een fotobord, waar leerlingen, ouders en grootouders een foto kunnen maken om zo op sociale media aandacht te vragen voor verkeersveiligheid.

Lezing door verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen

Op 9 september 2024 om 19.00 uur zal dr. Gerard Tertoolen, een vooraanstaande verkeerspsycholoog, een lezing geven in de gemeentezaal van Weelde-Statie. Tijdens deze avond zal hij ingaan op ons gedrag in het verkeer en hoe dit de verkeersveiligheid beïnvloedt. Inwoners van Weelde-Statie en de gemeente Ravels zijn van harte welkom om deel te nemen. Vooraf kunnen vragen worden ingediend via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), zodat dr. Tertoolen zich kan verdiepen in de specifieke verkeerssituatie in Weelde-Statie.

Tijdens deze bijeenkomst zal niet alleen de winnende tekening van de tekenwedstrijd onthuld worden, maar ook de nieuwe verkeersborden.

Over dr. Gerard Tertoolen

Dr. Gerard Tertoolen is een gerenommeerd verkeerspsycholoog die zich richt op de wisselwerking tussen mobiliteit en menselijk gedrag. Hij werkt bij het Nederlandse adviesbureau XTNT en leidt tevens zijn inspiratiebureau De Verkeerspsycholoog GTi. Zijn werk richt zich op het verbeteren van verkeersveiligheid door het bevorderen van gedragsverandering bij weggebruikers. Regelmatig verschijnt hij in de media om als expert inzicht te geven in de invloed van menselijk gedrag op het verkeer.

Gedragsverandering als sleutel tot veiligheid

De werkgroep verwacht een levendige discussie tussen bewoners en overheden tijdens de lezing van dr. Tertoolen, met als doel gedragsverandering en het verbeteren van de verkeersveiligheid op voetpaden, fietspaden en wegen.

Alle inwoners zijn van harte uitgenodigd om op 9 september aanwezig te zijn bij deze boeiende avond en de onthulling van de verkeersborden bij te wonen. Deze gebeurtenis biedt een unieke kans om de gezamenlijke inspanningen van de gemeente, Provincie Antwerpen en de bewoners van Weelde-Statie voor verkeersveiligheid van dichtbij mee te maken.

Meer informatie

Voor meer details over het verkeersveiligheidsproject of de lezing van dr. Gerard Tertoolen kan je contact opnemen met Dolpff Wigbers via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch op 0479 95 19 88.

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren