hmck4

De mensen van het Oldtimer festival van HMCK zijn al heel de week in de weer om het evenement voor te bereiden van het komende weekeinde.

De organisatie had nog een aangename verrassing in petto voor de kinderen met de aankondiging dat de attracties van de nostalgische kermis vrij toegankelijk zullen zijn voor de jongste bezoekers.

Op deze kermis staan bijvoorbeeld een zweefmolen, een paardenmolen, schommelbootjes en een Kop van Jut voor groten en kleine kinderen.

De paardenmolen zal niet bestaan uit levende paarden maar ze zullen wel machinaal bewegen en dat is al heel wat.

hmck5

Naast de bekende formule van het Oldtimer Festival zal dit keer ook weer de nadruk gelegd worden op enkele oude ambachten. Zo zal er dit keer bijv.  worden getoond hoe in lang vervlogen tijden wegen met steenpui werden aangelegd

19 en 20 augustus 2023 - Baetenheide  Weelde - Ravels

Hou je van oude legervoertuigen, vrachtwagens, auto’s, motor- of bromfietsen? Je ziet hen allemaal op het Oldtimer Festival.

hmck1

Veel bezienswaardigheden

Stoomliefhebbers kunnen de stoomtractors en stoomwalsen komen bewonderen. Ze rijden er sissend en puffend rond terwijl de stokoude Lanz stoomlocomobiel gezwind een oude klompenmakerij draaiende houdt. Ondertussen zorgt de ook al honderdjarige Minneapolis-Moline stoomtractor voor de aandrijving van de antieke zaagbank.

De oude Fricke dorskas toont hoe er vroeger gedorsen werd. Met zulke grote dorskassen trokken de loonwerkers vroeger van boer naar boer om er het graan te dorsen.

Spektakel vindt men op het demoterrein waar oude tractoren tonen wat zij kunnen. Zij ploeteren er door het zand terwijl zij een ploeg, eg, boomstammen of een oude wegenschaaf voortsleuren. Ook sensatie bij de trekkertrek waar de oldtimer-tractoren tonen hoe sterk zij nog zijn.

hmck3

hmck8

Voor vermaak zorgen de nostalgische kermisattracties. Groot en klein kunnen er volop en gratis van genieten. De kleinsten kunnen zich ook uitleven op de draaimolen, springkastelen of in de zandbak.

De oude authentieke woonwagens zorgen dan weer voor een heel aparte sfeer. Ambachtelijk houtsnijwerk en geslepen ramen zorgen voor een prachtig interieur.

hmck8

Op de grote onderdelenmarkt kan je rustig rondneuzen tussen allerlei oude en nieuwe spullen. Je vindt er ook oldtimer- en instructieboeken.

hmck7

Een bezoek aan het Oldtimer Festival is dan ook echt de moeite waard.

Buiten wel meer dan 2000 machines die je er kan bewonderen is het één gezellig familiaal gebeuren. In de feesttent geniet u bij aangename muziek van een gans gamma lekkere Belgische bieren. Voor de hongerigen is er een uitgebreide en verzorgde catering. Wat wil je nog meer? Kom dus mee genieten !

hmck2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren