zeepkistenrace2023 overview

Met enkele serieuze stukjes extra ingelast spektakel beleefden de toeschouwers van de Zeepkistenrace gisteren op het gemeenteplein van Ravels in Weelde een helse namiddag.

Niet enkel op “sportief” vlak was te spanning ongekend, maar daar is al uitvoerig over uitgeweid….

Grote opkomst met liefst 33 teams.

Niet minder dan 33 teams schreven zich in voor deze editie van de populairste zeepkistenrace uit heel Ravels en omstreken.

Natuurlijk waren er verschillende bezettingen van eenzelfde team want iedereen (die durft tenminste) wil zelf wel eens aan het stuur zitten van zo’n supersnelle bolide.

Extra obstakels.

In het chaotische brein van Ronny Stabel, de grote bedenker achter de zeepkistenraces, waren in de laatste maanden weer enkele nieuw ideeën waar we allemaal van konden meegenieten. Het volledige hertekend parcours kende nog maar eens enkele nieuwe spektakels waarvan het wasbord de grootste moeilijkheidsquotering meekreeg. Dat daarbij op het wasbord nog eens een “flosh” moest worden mee geritst om  wat extra bonusseconden aftrek te krijgen leek toen een goed plan. Menig deelnemer worstelde echter met de stuurvastheid op het wasbord, zodat het daar meermaals mis ging en de flosh alsnog gemist werd zodat ze naar de minus 3 bonusseconden bonificatie konden fluiten.

zeepkistenrace2023 flosh

De deelnemers werden ingedeeld in 2 categorieën,  - 16 en +16, simpel en voor iedereen verstaanbaar. Voor het complete damesteam was ook een extra prijs voorzien. Er kwam echter maar één enkel volledig damesteam opdagen… dat was dus gemakkelijk verdiend voor de dames Julie, Liene en Free van het team “Party Toppers” ,  “kat in ’t bakkie” of “appeltje eitje” zoals onze noorderburen zeggen.

zeepkistenrace2023. damesjpg

Rawepo op groot scherm

zeepkistenrace2023 rawepoAndere nieuwigheid wat we bij Rawepo ook wel erg leuk vonden was het grote scherm van Q-Lite uit Baarle Hertog waar onze beelden live konden worden gevolgd door de toeschouwers. De meesten krijgen enkel wat flitsen mee van de zeepkisten als ze passeren, maar dit keer kon alles helemaal worden gevolgd zodat ze niks van het spektakel moesten missen. Daarbij kwam nog het nieuwe timing systeem dat PIP (picture in picture) op het scherm kon worden gevolgd. Het had heel wat voeten in de aarde vooraleer dit technische hoogstandje kon worden gerealiseerd door het vakkundige werk van velen, maar met het combineren van oude en nieuwe technologieën kregen we het toch maar mooi voor mekaar. Geen reden meer om te klagen dat de tijden niet juist zijn…. Dit keer was alles tot op een honderdste van een seconde nauwkeurig en konden de mensen de tijd zelf mee aflezen op het grote scherm. Davy week niet van de laptop en bediende geheel neutraal de toetsen van de timer.

Prijs voor mooiste zeepkist

Er was door een aantal teams ook weer heel wat tijd gestoken in jet pimpen van hun zeepkisten sommige ludiek, andere met oog voor aerodynamica, in de hoop enkele tienden of zelfs honderdsten van seconden van hun tijd af te kunnen doen. Zoals jullie eerder al konden lezen werd het reglement halverwege de wedstrijd gewijzigd zodat er geen rookbommen, vuurpijlen of ander brandbare ondingen meer aan boord mochten zijn die de spektakelwaarde konden verhogen.

Voor de mooiste zeepkist lagen 3 kisten in de strijd. Omwille van hun looks en gewicht ware ze al op voorhand gedoemd om niet mee te strijden et de snelsten van het zeepkistenpeloton, maar het oog moet ook wat en zo liepen ook zij in de kijker bij de toeschouwers.

Uiteindelijk ging de 3e prijs naar het team “Blauw Bloed” met hun geit of deux-chevaux. Jammer dat het oude beestje regelmatig wat onderdelen verloor.  De jury oordeelde ook dat de “Weldse Boeren” recht hadden op de 2e plaats waardoor duidelijk was dat niemand kon tornen aan de monsterachtige “Star Chip” van Ylanah, Yanaika en Zyano Geudens.

zeepkistenrace2023 blauwbloed

zeepkistenrace2023 boeren

zeepkistenrace2023 starchip

Tractorraces tijdens pauze

Tijdens de pauze konden de piloten in de dop ook hun kans wagen op de tractorraces die werden georganiseerd als toemaatje.

In onze video’s en fotoreportages kan u bekijken hoe de jongste snaken zich als volleerde F1 piloten tussen de obstakels slingeren, daarbij niemand ontziend met enkel het vizier op de bel gericht.

Uiteindelijk was het aantal snoepzakken uitgeput, maar nog waren er kinderen die zich aanboden om deel te nemen die dan met een ijsje werden beloond ter compensatie.

U kan de foto's bekijken in de uitgebreide fotoreportages van rawepo, gemaakt door onze fotograaf Roger Lemmens, ook te boeken als event fotograaf onder de naam Nonkel Fotograag.

zeepkistenrace2023 tractoren

Reeksen en finales

De reeksen werden op het scherpst van de snede gereden en menig team schuwde de risico’s niet om hier en daar over het randje van het mogelijke te gaan, maar tijdgewin gaat voor alles. De hairpin (haarspeldbocht) bleek ook een tricky puntje. Menig rijder miscalculeerde de apex en ging de coulissen in, regelmatig met een gekapseisde zeepkist tot gevolg. Diegenen waarbij hun engelbewaarder op hun schouder meereed hadden het geluk aan hun kant, zij haalden de finales.

zeepkistenrace2023 turbow

Nadat alle deelnemers hun twee reeksen hadden volbracht werden de finalisten bekend gemaakt en konden zij zich voorbereiden op de laatste finale wedstrijden.

In de finales we zes topploegen aan de start met de volgende teams die de snelste tijden hadden gerealiseerd:

- 16 jarigen
Plaats  Team besttijd reeksen  tijd finale
 1 TOMATO CAR  23.75 24.67
 2 POOH 24.73 27.42
GREEN DEVILS 25.18 27.65
 + 16 jarigen   
Plaats Team besttijd reeksen tijd finale
 1 THE CAMPING BOYS  23.67  24.59
 2 MOLENEINDE  25.01 25.03
 3  TAMME BOSTRAPPERS 23.81 26.60

De podia

Bij de min 16 jarigen moesten uiteindelijk de teams Pooh en de Green Devils de duimen leggen tegen een supersnel team dat zich elk jaar opnieuw probeert te overtreffen. Tegen de Tomato Car was overduidelijk geen kruid gewassen en zij waren dan ook de verdiende winnaar van de jongeren trofee in een besttijd van 24 seconden en 67 honderdsten. In de reeksen deden ze nog bijna een volle seconde beter met 23.75

zeepkistenrace2023 16

In de categorie plus 16 jarigen bleken “de Tamme Bostrappers” na afloop niet enkel wat blikschade te hebben opgelopen. Eén van de teamleden moest nog richting ziekenhuis om zich wat te laten oplappen. Zij bezetten de derde podiumplek en moesten “Het Moleneinde” laten voorgaan die strandden op de tweede plaats. Met 24, 59 sec pakken “the Camping Boys” dit jaar de hoofdprijs met als teamleden Nick, Geert en Geert. Hun besttijd was 24 seconden en 59 honderdsten. Ook zijn konden hun besttijd en recordtijd van deze race niet verbeteren die door Davy werd afgedrukt na precies 23.67  

zeepkistenrace202316

Onze dank gaat uit naar Geert Thielemans die ons alweer zijn hoogtechnologische spider hoogwerker ter beschikking stelde om opnames te maken van de Zeepkisenrace 2023.

1rawepo camera FOTOREPORTAGE 4E ZEEPKISTENRACE © RAWEPO - NONKEL FOTOGRAAG

We kunnen alvast beginnen met het doorbladeren van de fotoreportage van Nonkel Fotograag, indien u een levensgrote wil laten afdrukken verwijzen we graag naar de contactpagina van Roger zelf.

De videoopnames komen later vandaag nog aan bod...

Veel plezier nog en denk eraan....
bij Rawepo kan u terecht voor uw reclamecampagnes en advertenties
want dit zijn echt dringend nodig om ons voortbestaan te verzekeren
zodat iedereen kan blijven genieten van ons nieuwsportaal en eventreportages.

zeepkistenrace2023 Ann

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren