saxofonisten SNK

Op zondag 5 maart vond in Mortsel de Provinciale Solistenwedstrijd voor Houtblazers van Vlamo (de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie) plaats.

Marin en Meike Schellekens en Ruth Nwaokeibuogor trokken samen met hun supporters naar Mortsel om aldaar de kleuren van SNK Weelde te verdedigen.

Bjarne Van Puijenbroek moest door ziekte helaas verstek laten gaan, maar de dames lieten zien en horen dat ze zeker hun mannetje kunnen staan!

De deelnemers van derde afdeling mochten in Mortsel de spits afbijten. De saxofoon stond in deze afdeling duidelijk centraal: alle zeven deelnemers brachten hun solo op sopraan-, alt- of tenorsaxofoon. Vanuit SNK Weelde mochten Meike en Marin hier laten horen uit welk hout ze gesneden zijn. Ze brachten hun solowerken respectievelijk op sopraansax en tenorsax en deden dit erg goed!

Later op de dag werden hun muzikale prestaties dan ook beloond door de jury met een erg knappe score van 86% en een derde plaats voor Marin en een score van maar liefst 91,5% en de Kampioenstitel voor Meike!

Ruth mocht later op de dag haar solo ten gehore brengen in eerste afdeling. In deze afdeling mochten het publiek en de jury genieten van solowerken gebracht door zes deelnemers op sopraansax, altsax en dwarsfluit. Ruth deed het schitterend en liet alle aanwezigen op een bijzonder knappe manier horen hoe ze in haar eentje de SNK-power uit haar altsaxofoon weet te toveren! Ook de jury wist haar solo absoluut te appreciëren en beloonde deze met een score van 91% en de Kampioenstitel in eerste afdeling!

We willen Meike, Marin en Ruth van harte feliciteren met hun knappe prestaties! Daarnaast willen we ook zeker hun saxofoonleerkracht Christine den Ouden feliciteren en bedanken voor haar begeleiding van deze jonge saxofonisten!

Voor Meike en Ruth is het Vlamo-wedstrijdverhaal bovendien nog niet afgelopen! De Kampioenstitels in de Provinciale Solistenwedstrijden betekenen immers tegelijkertijd ook een deelnameticket voor de Finalewedstrijd Virtuoso op zondag 16 april. Zowel Meike als Ruth zullen tijdens deze Finalewedstrijd in Antwerpen dus opnieuw het beste van zichzelf mogen geven!

Uiteraard bent u allen van harte welkom om op zondag 16 april voor Meike en Ruth te gaan supporteren in Antwerpen! Maar ook dichter bij huis kan u hen weldra weer aan het werk horen: samen met alle andere SNK-muzikanten bereiden Meike, Marin en Ruth zich op dit moment immers volop voor op het Jaarconcert van SNK Weelde op zaterdag 13 mei om 20u in GC De Wouwer. Noteer dit dus zeker nu al in uw agenda en kom op 13 mei genieten van een prachtige concertavond boordevol indrukwekkende live muziek van deze saxen en nog zoveel ander lokaal muzikaal talent!

FB IMG 1678215545128saxofoonleerkracht Christine den Ouden.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren