zeepkistenrace2022 2

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar toch is het gelukt.

Weelde heeft met het team van de Firma Bax, maar vooral met Mathijs Moonen als opportunist de ultieme hoofdprijs afgeschoten.

Hevige concurrentie

Het zag er in het begin niet bijster goed uit voor de Weldse teams want de concurrentie was alweer groot.

Rijkevorsel was ook weer paraat met de ondertussen gevreesde Tamme Bostrappers, maar ook de mannen van het team Max Verstappen die vorig jaar de overwinning wegkaapten lagen op de loer.

Verder was er ook nog stevige concurrentie van het Garage Bols uit Poppel, maar dat hadden we nog Welds kunnen laten jureren, een team dat verassend goed uit de hoek kwam met echte toptijden waarmee je in de F1 op pole-position zou staan.

Natuurlijk maakte bijna elk team weer wat schoonheidsfoutjes zodat uiteindelijk toch de beste teams in de finales stonden.

De plaatsjes voor de finale waren duur want de tijden waren scherp en werden opgeteld zodat fouten toch zwaar werden afgestraft.

Helling en schuim voor extra pittig parcours.

Om alles nog wat spectaculairder te maken was dit keer het parcours voorzien van een steile helling. Na het hoogste punt mocht er niet meer worden geduwd zodat de kist zelf, op eigen kracht de aankomst moest halen. Kwam daar nog de nieuwe schuimsectie bij zodat de piloten dikwijls letterlijk geen hand voor ogen zagen en moesten proberen op de tast de finish te halen. Je kan wel raden dat er hier en daar gegild werd van pure wanhoop of consternatie ….

zeepkistenrace2022 1

Traptractorraces

Om de meest jeugdige zeepkistenliefhebbers al te laten kennismaken met de competitie zodat ze later kunnen opgroeien tot ware zeepkistkampioenen waren er tijdens de pauze traptractorraces voor de allerkleinsten. Ook hier waren de fanatiekste trappers duidelijk in het voordeel, hier en daar werd al een beetje vals gespeeld en kwam er niet enkel trapkracht aan te pas. Alles voor de overwinning dachten ze, want daar hangt een snoepzak aan vast….  “De dood of de gladiolen” zou Gerrie Kneteman gezegd hebben, de juiste instelling om sportman te worden.

zeepkistenrace2022 6

Bij de -16 teams waren de wedstrijden al even spannend als bij de volwassen teams en even zag het ernaar uit dat de snelste tijd zou worden neergezet door een jongeren team.

De Broskes hadden in iedere geval de mooiste zeepkist meegebracht en kregen hiervoor een gepaste beloning.

De pechvogels van de dag waren dan weer de Bakkers van Bakkerij Koen, maar die lieten het vooral niet aan hun hart komen want ze veroverden langs de andere kant de trofee van beste damesteam met de bakkerinnen van dezelfde broodheer.

Podiums

Als het voor de prijzen ging waren er echter drie teams die uiteindelijk streden voor de podiumplaatsen. Deze mochten onder elkaar uitmaken in een finale ronde wie de allerbeste van deze derde editie was onder min zestienjarigen.

zeepkistenrace2022 3

-16

1             Tomato Car
2             Remmen is angst, gas is alles
3             Snelle Mannen 

zeepkistenrace2022 4

+16

1             Firma Bax , de fijn mannen
2             Moleneinde
3             De Tamme Bostrappers

    1rawepo camera       Fotoreportages Zeepkistenrace © RAWEPO

Rawepo was gisteren extra goed vertegenwoordigt op deze derde Zeepkistenrace en maakte naast de videoreportages die er laten nog aankomen  ook twee fotoreportages met @ndreJ & Nonkel Fotograag. Met bijna 1.700 foto’s zijn de liefhebbers van het spektakel nog wel even zoet tot we de video klaar hebben….

1rawepo camera      REPORTAGE 1 -  @ndreJ

1rawepo camera     REPORTAGE 2 - Nonkel Fotograag

 

zeepkistenrace2022 5

zeepkistenrace2023

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren