Ravels Fit4

Gisteren was het terrein achter de Brouwerij helemaal ingepalmd door de speeltoestellen en spelletjesstands.

Als beloning voor Fitste gemeente kreeg Ravels een Familie Fit beweegdorpdag als hoofdprijs.

FAMILIE FIT

De bewegingstool Familie Fit, een initiatief van Gezinssport Vlaanderen, daagde vorig jaar alle gemeenten uit om de meeste beweegminuten te verzamelen. De bewegingstool heeft als doel om gezinnen aan te sporen om samen te bewegen. Niet enkel sporten in de sportclub, alleen of met het gezin komt in aanmerking.

Je kon in de tool ook registreren hoeveel minuten je actief was in huis of tuin en hoelang je je bijvoorbeeld te voet, met de fiets of step hebt verplaatst.

Ravels Fit1

Het Familie Fit beweegdorp is een sportief evenement voor jong en oud. De activiteiten van het Familie Fit beweegdorp zijn gevarieerd en uitdagend, zowel voor de kinderen als de volwassenen. Je kan nieuwe sporten leren kennen, zoals slackline en wereldbalspelen, allerhande volksspelen uitproberen en elkaar uitdagen op tal van actieve ‘kermis’activiteiten.

Alle inwoners van Ravels werden opgeroepen om deel te nemen aan deze wedstrijd en met succes!

Onder de warmste zon sinds mensenheugnis op 18 juni kwamen families samen om samen te bewegen en te spelen.

Ze konden allen hun hartje ophalen met spelletjes en sporten waar ze anders zelden of niet mee in aanraking komen.

Ravels Fit5

Er was bijvoorbeeld een delegatie van de Galliërs, de touwtrekvereniging van Ravels die altijd op zoek zijn naar nieuwe leden, maar ook aan de kleuters was gedacht met een kleuterparcours van stapstenen en kruiptunnels. Maar ze wilden natuurlijk ook allemaal een keertje aanschuiven bij de grime om één of andere fantasie waar te maken.

Voor de iets ouderen mocht water natuurlijk niet ontbreken in deze hitte, maar de meest sportieve onder hen mochten ook proeven van een wedstrijdje beach volleybal.

Ravels Fit3

Roger, onze fotograaf van Rawepo waagde zich zelfs aan een touwtrekwedstrijd waarbij hij (naar eigen zeggen natuurlijk) niet slecht uit de verf kwam. Promotor van het touwtrekken in Ravels Johan Van Der Veken wilde over zijn touwtrektalenten echter tijdens zijn interview niks loslaten zodat we hem op zijn woord zullen moten geloven. Na het interview probeerde Johan nog snel even een boom uit de grond te trekken als demo, dat zegt dan ook weer veel over de onverzettelijkheid van de leden van TTV De Galliërs.

1 microfoon 

 Gelukkig hield Roger voor zijn zware inspanningen de microfoon nog eerst ook nog even onder de neuzen van de organisatoren van de Gezinsbond en was de fotoreportage al klaar.

1 microfoon 

1rawepo cameraFotoreportage Familie Fit Beweegorp © RAWEPO

Ravels Fit2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren