jaarmarkt2021 1

Vol spanning keek iedereen in Ravels, maar vooral in Poppel uit naar de traditionele Jaarmarkt die vorig jaar niet kon doorgaan vanwege de corona pandemie.

Door de versoepeling die op de valreep nog werden aangekondigd, kon KFC Poppel de Jaarmarkt toch nog organiseren in dit moeilijke jaar.

Aangepaste regels zorgen voor verwarring.

Net op tijd werden de corona regels dus versoepeld, zodat de jaarmarkt kon doorgaan mits het naleven van enkele basisregels. Er moest een looprichting worden georganiseerd en de marktkramers moesten voor handhygiene zorgen.

Ook was de mondmaskerplicht nog actueel. Voor veel Belgische bezoekers en standhouders was dit geen probleem, maar voor vele Nederlanders was dit moeilijk omdat het mondmasker in Nederland al verbannen is. Hier en daar zorgde dat voor wat wrevel onder de bezoekers, maar dat was maar wat gemorrel in de marge en verder niet belangrijk.

jaarmarkt2021 2

Gelukkig waren er geen grote problemen en werd de markt een groot succes.

Eerst en vooral voor de marktkramers die al meer dan een jaar werkloos waren, en de jaarmarkt van Poppel als nieuwe start gebruikten. In de eerste uurtjes kwam de markt wat aarzelend op gang maar naarmate de dag vorderde werd het alsmaar drukker en volgens onze man ter plaatse kon je bij momentn bijna "over de koppen lopen" , maar dat is van horen zeggen....

Ook de lokale verenigingen (de tafeltennisclub van Poppel, De toneelvereniging van Poppel, en de Maud en Vic Foundation) waren tevreden met de belangstelling en steun van de bezoekers.

Ook KFC Poppel, die dank zij zijn vele vrijwilligers de markt kan organiseren, had een succesvolle openlucht bar. De opbrengst van de jaarmarkt is voor KFC Poppel zeer welkom voor de bouw van het nieuwe kleedruimtes en kantine complex.

jaarmarkt2021 3

Maar vooral was de jaarmarkt voor de bezoekers ,van jong tot oud, weer een moment waar ze mensen konden ontmoeten, die ze tijdens de lange coronaperiode te weinig gezien en gehoord hebben.

De jaarmarkt had heel de dag perfect weer, totdat iets na 17 uur een hoosbui de markt abrupt beëindigde. Vele bezoekers zijn gelukkig maar kletsnat naar huis moeten gaan.

Al met al was iedereen blij dat de jaarmarkt dit jaar weer georganiseerd werd, en kijkt iedereen al uit naar de editie van 2022.

jaarmarkt2021 4

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren