rosmolen1

Beste mensen, molenvrienden, erfgoedliefhebber, sympathisanten van de molen “Arbeid Adelt” te Weelde.

We staan er allicht te weinig bij stil, maar bijna alles dat ons omringt en waar we gebruik van maken is ... mensenwerk. Probeer u de wereld eens voor te stellen zonder al die handen die alles hebben vervaardigd.

rosmolen2

Uit het verleden zijn talloze voorwerpen en ook niet-tastbare zaken tot ons gekomen.

Wij nodigen u uit om even stil te staan bij wat er allemaal komt kijken bij ‘vakmanschap’. Kennis, kunde en vooral ook veel goesting die vaak over de generaties wordt doorgegeven, van hand tot hand. U zult ongetwijfeld merken dat erfgoedwerk zowel uw hoofd als uw handen aanspreekt.

rosmolen logoDe molenaar, “vakmanschap” met wind in de zeilen.

Bezoek onze molen en kom kijken hoe we een nieuwe rosmolen bouwen en restaureren. De molenaars geven de “Boeretang” olieslagmolen (anno 1379) een herbestemming.

Met het Leaderproject “Rosmolen Arbeid Adelt, van zaad naar olie” bouwt de molenkring een nieuwe rosmolen met kollergang en olieslagbank aan de stellingmolen te Weelde.

In maart 2019 zijn we gestart met de werkzaamheden. Momenteel is de volledige houtconstructie en het dak zo goed als klaar, de meiboom staat erop. Tegen het einde van het jaar zou ook het raderwerk met overbrengsystemen en olieslagbank moet kunnen voltooid zijn. In het voorjaar van 2020 wordt de buiteninrichting en aanplantingen afgewerkt.

Met uw milde gift en of sponsoring kunnen we investeren in een project dat de beleving van landbouw, erfgoed, cultuur en toerisme op een educatieve bindt en het het maatschappelijk draagvlak vergroot.

U kan u een gift storten via onze HERITA-projectrekening: BE96 7440 7269 3005 met vermelding ‘gift molenkring Arbeid Adelt’ die vanaf 40 Euro fiscaal aftrekbaar is van uw belastingaangifte en waarvoor u van HERITA vzw een fiscaal attest ontvangt.

Met onderstaande link kom je op de website van Herita.

http://herita.be/projectrekeningen

 

rosmolen3 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren