zendamateurs

Zondag 12 mei j.l. was het BMA Contest, BMA staat voor Belgium Mill Award.

Vrij vertaald wil dit zeggen: Belgische Molenwedstrijd.

zendamateurs2Molen activeren

Het is dan de bedoeling een molen te 'activeren'. Er word dan een antenne geplaatst, of in dit geval 'gehangen' en een zendinstallatie aangesloten.
Het is dan de kunst om vanuit de molen zoveel met zo veel mogelijk andere molens contact te leggen via de ether.
De club NOK, welke een handvol Ravelse leden heeft, waren zondagochtend reeds vroeg in de weer om hun draadantenne te spannen. Omdat er te weinig wind stond om met de wieken te malen mocht de antenne aan het hoogste punt (+ 30meter) gehangen worden.... hoe hoger hoe beter.

Logboek

Alle gesprekken worden genoteerd in een digitaal logboek welke naar de organiserende instantie gemaild dient te worden. De logs worden met elkaar gecheckt waarna er een puntentelling komt.
De wedstrijd liep van 08u tot 12u en in die tijdspanne maakte NOK 55 contacten waarvan de meeste met andere molens. Iedere molen heeft een referentienummer zodat de zendamateurs dus weten met welke molen ze contact hebben.zendamateurs3
De aanwezige molenaars en hun helpers vonden het best interessant en beloofden nu reeds dat de Radio/zendamateurs Noorderkempen volgend jaar wederom welkom zijn.
Na de contest en het opruimen van het materiaal werd nog wat nagepraat bij een blond en donker Molenbier en 'n eigen gestookt jenevertje.
De voorzitter van NOK had ook nog een ander speeltje bij, een drone. Zo werd er een filmpje gemaakt van de molen en de kerk van St, Michiel welke u kan bekijken d.m.v. onderstaande link:
https://www.facebook.com/ron.vanaken.9/videos/10214357422993965/

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren