20190507 203653De muzikanten waren er helemaal klaar voor en ook het publiek had de weg naar De Wouwer goed gevonden.

Zaterdag 4 mei om 20u was het moment dan eindelijk daar: het Jaarconcert van SNK Weelde!

Opener van formaat...

Het concert werd meteen magnifiek geopend met twee prachtige muziekwerken van de bekende componist Bert Appermont. De muzikanten namen het publiek mee op een muzikale reis langs magische oorden en tot de verbeelding sprekende bestemmingen. Dat ook Ierland en de Keltische muziek hierin zeker een plaats verdienen, hoeft niet te verbazen. De Ierse hartstocht en het Keltisch enthousiasme werden fantastisch muzikaal vertolkt door de muzikanten van SNK! Het publiek kon al snel ervaren dat de fanfare van Weelde houdt van sfeer en amusement, maar ook het uitdagende muzikale werk zeker niet uit de weg gaat. Een heerlijke variatie, die het publiek zeker kon appreciëren!

Eretekens voor muzikale inzet.

In tussentijd werd de muzikale reis even onderbroken voor een officieel moment. Schepen van de gemeente Ravels, Carine Couwenberg, en ondervoorzitter van VLAMO (de Vlaamse Amateur Muziekorganisatie) Antwerpen, Rik Rieberghs, waren naar Ravels afgezakt om enkele muzikanten in de bloemetjes te zetten voor hun jarenlange verdienste voor de instrumentale muziek. Jaan Pijpers (25 jaar), Bieke Van Gils (25 jaar), Tinne Van Eyndhoven (25 jaar), Angelique Van Rijswijk (30 jaar), Marjo Peters (30 jaar), Els Potters (30 jaar), Marc Smolders (35 jaar), Eddy Pijpers (40 jaar), Patrick Timmermans (40 jaar) en Marc Gabriëls (45 jaar) werden op gepaste wijze gehuldigd en ontvingen een ereteken voor hun bijzondere muzikale inzet.

Maar hiermee was nog niet alles gezegd, integendeel! De fanfare bracht met veel plezier ook de ongelooflijke verdienste van Yvonne Peters even in de aandacht. Haar toewijding voor de instrumentale muziek en voor fanfare SNK Weelde in het bijzonder, is immers te ruim en veelomvattend om in enkele woorden te vatten. 

Als eerste mocht ook Yvonne tijdens dit Jaarconcert haar 30-jarig jubileum als muzikante vieren.

Bovendien richtte Yvonne 20 jaar geleden JSNK op en werd vanaf dag één hun dirigente. Tot op de dag van vandaag biedt JSNK, het jeugdorkest en de bijhorende jeugdwerking van SNK Weelde, de jongste muzikantjes een unieke kans om samen met leeftijdsgenootjes te musiceren, bij te leren en ontzettend veel plezier te maken! 

Maar ook hiermee was zeker nog niet alles gezegd. Yvonne heeft op dit moment al meer dan 15 jaar (!) de bijzonder deskundige en bezielde leiding van fanfare SNK Weelde in handen, een unieke verdienste die weinig dirigenten haar nadoen! Haar inzet, inspanningen en professionaliteit zijn van onschatbare waarde voor SNK. De huldiging voor deze ongelooflijke prestaties als muzikante, jeugddirigente en dirigente was dan ook zeker en vast op zijn plaats!

Meteen na de huldiging kwamen maar liefst 20 ‘piraten’ het podium op om de muzikanten daar te versterken. Ook een geweldige piratenboot en schatkist mochten hierbij natuurlijk niet ontbreken! Deze leerling-muzikanten toonden met veel enthousiasme hun muzikale kunnen. Fantastisch om te zien hoe deze jonge muzikantjes toch al goed hun mannetje kunnen staan en samen schitterende muziek naar voor kunnen brengen!

In het tweede deel werd het publiek dan echt meegenomen in de wereld van SNK. Een knappe, volledig zelfgemaakte film toonde wat het voor de muzikanten betekent om muziek te maken en vooral: om deel uit te maken van SNK Weelde! Tijdens het prachtige ‘Welcome to the World’ werd de film perfect synchroon muzikaal begeleid door de fanfare. Welcome to the World… of SNK!

Ook in de rest van het tweede deel mocht het publiek volop genieten van fantastische, afwisselende muziek, sfeer, show en veelvuldige verrassende extra’s! Zoals vooraf beloofd, deelden de muzikanten van SNK Weelde tijdens dit Jaarconcert met alle plezier hun ervaring dat muziek en genieten hand in hand gaan. Het werd dan ook een feest voor iedereen op én voor het podium, waar alle aanwezigen nog lang van zullen kunnen nagenieten.

Was jij er ook bij en wil je deze geweldige avond nog even opnieuw beleven? Of kon je spijtig genoeg niet aanwezig zijn en heb je het schitterende Jaarconcert gemist? Gelukkig zorgde Ilse de Roij voor dit leuke filmpje en kan u binnenkort ook de foto’s bekijken op www.snkweelde.be! Of volg SNK Weelde op www.facebook.com/SNKWeelde!

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren