SNK Saxen 

Nadat de Koperblazers en Slagwerkers van SNK Weelde vorige week al fantastische prestaties leverden tijdens de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles, toonden afgelopen zondag de Saxen hun muzikaal talent.

En ook zij deden dat geweldig! Naast prachtige prestaties brachten de SNK-saxen zowel bij de Solisten als bij de Kleine Ensembles een Kampioenstitel mee naar Weelde!

 

De saxofoons verdedigden met zeven deelnemers de kleuren van SNK Weelde tijdens de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles in Essen. Voor twee van hen was het de allereerste keer dat ze aan deze wedstrijd deelnamen, extra spannend dus!

Derde afdeling

Bij de start van de wedstrijddag zagen we meteen onze eerste SNK-saxen al op het podium verschijnen in derde afdeling. Jochen Schrauwen, Ruth Nwaokeibuogor, Bjarne van Puijenbroeck en Sterre Toemen brachten stuk voor stuk een knappe solo naar voren. De professionele jury beloonde hun prestaties dan ook met mooie scores van 73% voor Jochen, 83% én een vierde plaats voor Ruth, 76,5% voor Bjarne en 77% voor Sterre.

Tweede afdeling

Dynthe Schrauwen was de volgende solist uit Weelde die van zich liet horen in tweede afdeling. Ze verwende de toeschouwers en de jury met een bijzonder sterk staaltje solomuziek, wat duidelijk door iedereen geapprecieerd werd. Dynthe werd dan ook terecht Kampioen met maar liefst 91%! 

De titels van Kampioen en Vicekampioen betekenen – mits een minimumscore van 80% – eveneens een ticket voor de Finalewedstrijd op 12 mei in de Singel in Antwerpen. Met haar Kampioenstitel en haar fantastische score mag ook Dynthe dus deelnemen aan deze Finalewedstrijd!

Uitmuntendheid

In de afdeling uitmuntendheid kwamen nog twee SNK’ers aan bod: Kobe Fleerackers en Laura Frijters deden het voortreffelijk, met bijhorende scores van 71% (Kobe) en 80% (Laura) als resultaat!

Het saxofoontrio

Na al deze geweldige solo-prestaties voegde het SNK-trio hier graag nog iets aan toe: Met hun bijzonder mooi samenspel werden zij Kampioen in derde afdeling met 82,5%! Ook zij mogen dus deelnemen aan de Finalewedstrijd in Antwerpen!

Proficiat!

Fanfare SNK Weelde is zonder twijfel erg trots op de prestaties van al haar saxofoonspelers tijdens de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles. Zij hebben allen hard gewerkt en hun knappe prestaties zijn dan ook zeker verdiend! Ook richten wij graag een woordje van dank aan Gert Verrydt voor zijn professionele begeleiding. Proficiat aan allen!

Zelf eens luisteren naar hun muzikaliteit?

Zou u ook graag eens zelf horen wat deze muzikanten uit hun instrument kunnen toveren? Kom dan gerust supporteren voor Dynthe en het saxofoontrio op 12 mei in Antwerpen! 

Maar natuurlijk kan u ook naar één van de concerten van SNK Weelde komen luisteren! 

Op zondag 17 maart is de fanfare uitgenodigd in Kaatsheuvel om daar een schitterend concert te verzorgen.
Ook u bent daar uiteraard van harte welkom!
Vanaf 15.30u kan u terecht in Theater Het Klavier, Anton Pieckplein 2 in Kaatsheuvel. 

Op zaterdag 4 mei kunt u bovendien in onze eigen gemeente terecht voor het Jaarconcert van SNK Weelde.
Jochen, Ruth, Bjarne, Sterre, Dynthe, Kobe, Laura en alle andere muzikanten van SNK Weelde nodigen u van harte uit!

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren