doolhof1

KWB Weelde en carnaval Moleneinde hebben de handen in elkaar geslagen en werken aan een “Maïsdoolhof” aan de Molenstraat. 

Een boer uit de buurtvereniging stelde zijn akker ter beschikking van dit goede doel zodat we allen kunnen komen genieten van enkele uurtjes labyrintplezier.

Opzetten van de Totempaal.

Op 30 mei plaatste de werkgroep KWB Weelde/ Moleneinde Carnavalcomitee hun eye-catcher, een metershoge totempaal die als mikpunt moet dienen voor het doolhof en ondertussen dient als richtingsaanwijzer voor het snelgroeiende labyrint.

doolhof3

Opening op het Midzomerfeest van 5 augustus.

De maïs begint stilaan een tandje bij te steken en begint aan een groeispurt zodat tegen begin augustus de kleine maïsplantjes zijn uitgegroeid tot een dicht begroeid maïsveld van een  kleine 3 meter hoog.

Het veld is  bijna 2 Ha groot en de boer heeft bijna de dubbele hoeveelheid zaaigoed gebruikt om een zo dicht mogelijke begroeiïng te krijgen. Dat betekende dat hij een kleine 500.000 maïskorrels moest zaaien in verticale en horizontale richting van het veld om een echt maïsoerwoud te krijgen.

Op zondag 5 augustus wordt dit doolhof officieel geopend ter gelegenheid van het Midzomerfeest van de gemeente.

Het doolhof zal open zijn voor bezoek op zondag 5, 12, 19 en 26 augustus en op woensdag 8, 15, 22, 29 aug en 2 en 9 sept. Er zal dan ook gelegenheid zijn om  wat te drinken tegen schappelijke prijzen aan de “KWB Drinks Truck” .... ofwel meer bescheiden, het drankenstalleke dat we kennen van de kerststal.

Misschien zit er ook een nocturne in. Voor groepen kan er altijd afgesproken worden.

EVEN EEN OPROEP: 

GELIEVE HET AVONTUUR NIET TE  VERPESTEN VOOR ANDEREN.

HET IS TOT DE DAG VAN DE OPENING STRENG VERBODEN OM ZICH OP DE AKKER TE BEGEVEN.

HOU HET AUB SPORTIEF

 

Voor inlichtingen kan je terecht bij:

Johan Jansen, 0483 392956, M@il: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kris Van Loon, 0497 463174, M@il: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 doolhof2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren